Fortsätt till huvudinnehåll

Att vara mamma

Jag har alltid vetat att jag vill ha barn, men det kom kanske lite snabbare än vad jag tänkt. Molly var kanske inte helt planerad, jag och Valter hade intens varit tillsammans i ett halvt år fören jag blev gravid. Men det var ändå helt klart att vi skulle behålla henne.

Idag är Molly lite på fem månader, de har klart varit dom bästa och mest spännande månaderna i mitt liv, med både ner gångar och upp gångar. Det jag lärde mig ganska snabbt efter Molly fötts var att man kan inte planera något med en liten bebis, alla dagar ser olika ut. Så fort jag tror vi har börjat få någon ryttm, så är det nästa dag någon anna. Nu kanske jag lite bättre nog kan räkna ut hur våra dagar blir och se ut, men det beror också på när hon vaknat. Men en sån kontrollgalning som jag är, så var det nog lite svårt i början. Men man lär sig snabbt att leva med det.

Får många gånger frågan att hur känns det att vara mamma. Och vet aldrig riktigt vad jag skall svara på den frågan. Kärleken man får för sitt barn är ju något helt otroligt och något man inte kan förklara. Att få se henne le så fort hon ser mig, skratta när man leker med henne, så får ens hjärta att smälta. Men att vara mamma är inte heller lätt och ingen mamma är perfekt, och det är något jätte viktigt att komma ihåg. Vissa tillfällen och dagar är tunga, och känns som man är den sämsta mamman i världen.
Men att få vara mamma till världens sötaste lilla flicka är nog det bästa jag vet. Och att få se henne utvecklas, och få se henne växa är någo av det mest spännande som finns.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…