Fortsätt till huvudinnehåll

Att vara mamma

Jag har alltid vetat att jag vill ha barn, men det kom kanske lite snabbare än vad jag tänkt. Molly var kanske inte helt planerad, jag och Valter hade intens varit tillsammans i ett halvt år fören jag blev gravid. Men det var ändå helt klart att vi skulle behålla henne.

Idag är Molly lite på fem månader, de har klart varit dom bästa och mest spännande månaderna i mitt liv, med både ner gångar och upp gångar. Det jag lärde mig ganska snabbt efter Molly fötts var att man kan inte planera något med en liten bebis, alla dagar ser olika ut. Så fort jag tror vi har börjat få någon ryttm, så är det nästa dag någon anna. Nu kanske jag lite bättre nog kan räkna ut hur våra dagar blir och se ut, men det beror också på när hon vaknat. Men en sån kontrollgalning som jag är, så var det nog lite svårt i början. Men man lär sig snabbt att leva med det.

Får många gånger frågan att hur känns det att vara mamma. Och vet aldrig riktigt vad jag skall svara på den frågan. Kärleken man får för sitt barn är ju något helt otroligt och något man inte kan förklara. Att få se henne le så fort hon ser mig, skratta när man leker med henne, så får ens hjärta att smälta. Men att vara mamma är inte heller lätt och ingen mamma är perfekt, och det är något jätte viktigt att komma ihåg. Vissa tillfällen och dagar är tunga, och känns som man är den sämsta mamman i världen.
Men att få vara mamma till världens sötaste lilla flicka är nog det bästa jag vet. Och att få se henne utvecklas, och få se henne växa är någo av det mest spännande som finns.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…