Fortsätt till huvudinnehåll

Att vara mamma

Jag har alltid vetat att jag vill ha barn, men det kom kanske lite snabbare än vad jag tänkt. Molly var kanske inte helt planerad, jag och Valter hade intens varit tillsammans i ett halvt år fören jag blev gravid. Men det var ändå helt klart att vi skulle behålla henne.

Idag är Molly lite på fem månader, de har klart varit dom bästa och mest spännande månaderna i mitt liv, med både ner gångar och upp gångar. Det jag lärde mig ganska snabbt efter Molly fötts var att man kan inte planera något med en liten bebis, alla dagar ser olika ut. Så fort jag tror vi har börjat få någon ryttm, så är det nästa dag någon anna. Nu kanske jag lite bättre nog kan räkna ut hur våra dagar blir och se ut, men det beror också på när hon vaknat. Men en sån kontrollgalning som jag är, så var det nog lite svårt i början. Men man lär sig snabbt att leva med det.

Får många gånger frågan att hur känns det att vara mamma. Och vet aldrig riktigt vad jag skall svara på den frågan. Kärleken man får för sitt barn är ju något helt otroligt och något man inte kan förklara. Att få se henne le så fort hon ser mig, skratta när man leker med henne, så får ens hjärta att smälta. Men att vara mamma är inte heller lätt och ingen mamma är perfekt, och det är något jätte viktigt att komma ihåg. Vissa tillfällen och dagar är tunga, och känns som man är den sämsta mamman i världen.
Men att få vara mamma till världens sötaste lilla flicka är nog det bästa jag vet. Och att få se henne utvecklas, och få se henne växa är någo av det mest spännande som finns.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…