Igår åt vi till middag flank steak med kantarellsås och kål, och herre gud så det var gott. Kantareller är nog något av det godaste jag vet. Och kål hör nog också till en av de stora favoriterna på sommaren, vi äter nästan varje dag kål i någon form.
På köttet satte vi olivolja, salt och peppar. Stekte köttet 4 minuter per sida och sedan satt vi de i folie och lät de vila i ca 15 minuter (ungefär dubbelt längre än stektiden skall kött vila). Lite väll rött blev köttet, men oss störde det inte.
Kålen kokade vi i vatten med en klick smör i, i ungefär 3 minuter.
Kantarellsås:
1 l kantareller
1 lök
2 klyftor färsk vitlök
2 skivor bacon (bara för smakens skull)
1 dl vittvin
3 dl grädde
timjam, persilja, svartpeppar & salt
Börja med att putsa kantarellerna. Sedan stek baconet en stund, tillsätt löken, fräs en stund. Lägg i kantarellerna fortsätt steka tills sörsta delen av vätskan från kantarellerna ångat bort. Häll i vittvinet, låt koka en stund så lite av vinet ångar bort. Krydda efter smak. Tillsätt grädden
Bon appétit!
Att putsa kantareller kanske inte hör till min favorit syssla, men det är nog värt det! |
Kålen kokade vi i vatten med en klick smör i, i ungefär 3 minuter.
Kantarellsås:
1 l kantareller
1 lök
2 klyftor färsk vitlök
2 skivor bacon (bara för smakens skull)
1 dl vittvin
3 dl grädde
timjam, persilja, svartpeppar & salt
Börja med att putsa kantarellerna. Sedan stek baconet en stund, tillsätt löken, fräs en stund. Lägg i kantarellerna fortsätt steka tills sörsta delen av vätskan från kantarellerna ångat bort. Häll i vittvinet, låt koka en stund så lite av vinet ångar bort. Krydda efter smak. Tillsätt grädden
Bon appétit!
Kommentarer
Skicka en kommentar