Fortsätt till huvudinnehåll

Flank steak med kantarellsås och kål

Igår åt vi till middag flank steak med kantarellsås och kål, och herre gud så det var gott. Kantareller är nog något av det godaste jag vet. Och kål hör nog också till en av de stora favoriterna på sommaren, vi äter nästan varje dag kål i någon form.

Att putsa kantareller kanske inte hör till min favorit syssla, men det är nog värt det!På köttet satte vi olivolja, salt och peppar. Stekte köttet 4 minuter per sida och sedan satt vi de i folie och lät de vila i ca 15 minuter (ungefär dubbelt längre än stektiden skall kött vila). Lite väll rött blev köttet, men oss störde det inte.
Kålen kokade vi i vatten med en klick smör i, i ungefär 3 minuter.


Kantarellsås:

1 l kantareller
1 lök
2 klyftor färsk vitlök
2 skivor bacon (bara för smakens skull)
1 dl vittvin
3 dl grädde
timjam, persilja, svartpeppar & salt

Börja med att putsa kantarellerna. Sedan stek baconet en stund, tillsätt löken, fräs en stund. Lägg i kantarellerna fortsätt steka tills sörsta delen av vätskan från kantarellerna ångat bort. Häll i vittvinet, låt koka en stund så lite av vinet ångar bort. Krydda efter smak. Tillsätt grädden

Bon appétit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…