Fortsätt till huvudinnehåll

Molly och ätande av riktig mat

Molly är nu fem och en halv månad och har fått smaka på mat sen hon var fyra månader. Vi började ganska direkt vid fyra månader ge smakportioner. Hon fattade nog snabbt tycke för mat och fattade snabbt hur man skall ta skeden i munnen och hur man skall svälja maten. Hon har varit från första början jätte intresserad för mat. Vissa dagar ätit mer och vissa mindre.
Men nu de senaste dagarna har hon verkligen äti duktigt, hon har ätiti allt jag värmt åt henne och ännu fruktpuré efter det. Så nu har jag till och med börjat ge mat några gånger per dag. Har gett morgon- , kvällsgröt och lunch. Och mängden av måltid har kanske varit ungefär en till två matskedar.
All mat jag gett henne har hon tyckt om, ända som kanske inte helt var favorit var avokado. Men annors har hon inte visat någo sura miner. Lite skeptiskt är hon alltid när hon smakar på något nytt, efter de första skedarna brukar hon lite rynka på näsan.
Hoppas det fortsätter med att hon har god aptit och inte börjar krångla.

Men vad har jag gett henne för mat då?
Har försökt göra all mat själv, då vi har varit på lande har det nog blivit färdig köpt. Och fruktpurena är nog köpta. Men grönsakspurerna försöker jag göra själv.
Hon har fått smaka lite på alla möjliga purer, men tex, batat, morot, blomkål, palsternacka & morot & zuchinni och senast fick hon blomkål & broccoli.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…