Fortsätt till huvudinnehåll

Molly och ätande av riktig mat

Molly är nu fem och en halv månad och har fått smaka på mat sen hon var fyra månader. Vi började ganska direkt vid fyra månader ge smakportioner. Hon fattade nog snabbt tycke för mat och fattade snabbt hur man skall ta skeden i munnen och hur man skall svälja maten. Hon har varit från första början jätte intresserad för mat. Vissa dagar ätit mer och vissa mindre.
Men nu de senaste dagarna har hon verkligen äti duktigt, hon har ätiti allt jag värmt åt henne och ännu fruktpuré efter det. Så nu har jag till och med börjat ge mat några gånger per dag. Har gett morgon- , kvällsgröt och lunch. Och mängden av måltid har kanske varit ungefär en till två matskedar.
All mat jag gett henne har hon tyckt om, ända som kanske inte helt var favorit var avokado. Men annors har hon inte visat någo sura miner. Lite skeptiskt är hon alltid när hon smakar på något nytt, efter de första skedarna brukar hon lite rynka på näsan.
Hoppas det fortsätter med att hon har god aptit och inte börjar krångla.

Men vad har jag gett henne för mat då?
Har försökt göra all mat själv, då vi har varit på lande har det nog blivit färdig köpt. Och fruktpurena är nog köpta. Men grönsakspurerna försöker jag göra själv.
Hon har fått smaka lite på alla möjliga purer, men tex, batat, morot, blomkål, palsternacka & morot & zuchinni och senast fick hon blomkål & broccoli.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…