Fortsätt till huvudinnehåll

Molly och ätande av riktig mat

Molly är nu fem och en halv månad och har fått smaka på mat sen hon var fyra månader. Vi började ganska direkt vid fyra månader ge smakportioner. Hon fattade nog snabbt tycke för mat och fattade snabbt hur man skall ta skeden i munnen och hur man skall svälja maten. Hon har varit från första början jätte intresserad för mat. Vissa dagar ätit mer och vissa mindre.
Men nu de senaste dagarna har hon verkligen äti duktigt, hon har ätiti allt jag värmt åt henne och ännu fruktpuré efter det. Så nu har jag till och med börjat ge mat några gånger per dag. Har gett morgon- , kvällsgröt och lunch. Och mängden av måltid har kanske varit ungefär en till två matskedar.
All mat jag gett henne har hon tyckt om, ända som kanske inte helt var favorit var avokado. Men annors har hon inte visat någo sura miner. Lite skeptiskt är hon alltid när hon smakar på något nytt, efter de första skedarna brukar hon lite rynka på näsan.
Hoppas det fortsätter med att hon har god aptit och inte börjar krångla.

Men vad har jag gett henne för mat då?
Har försökt göra all mat själv, då vi har varit på lande har det nog blivit färdig köpt. Och fruktpurena är nog köpta. Men grönsakspurerna försöker jag göra själv.
Hon har fått smaka lite på alla möjliga purer, men tex, batat, morot, blomkål, palsternacka & morot & zuchinni och senast fick hon blomkål & broccoli.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…