Fortsätt till huvudinnehåll

"Omelett"

En lunch vi äter väldigt mycket är ungefär som en omelett, men vi gör den lite på vårt egna sätt. Vi äter det flera gånger i veckan. Det bästa med den är att man kan sätta vad man vill i den, beroende lite på vad man har hemma i skåpena.
Det vi alltid sätter i omeletten är lök, vitlök och chili. Sen beror det alltid lite på. Men oftast så är det till exempel, bacon, chorizo, tonfisk, olika sorters grönsaker så som paprika, sockerärter, zuchini och sen kan man också sätta någon slags ost, getost eller fetaost.
Men det som gör det till en lite annorlunda omelett är att vi sen "rör om äggena" lite som när man gör en äggröra. Vi brukar göra på tre ägg så bruka det räcka bra till oss båda. Så helt på slutet kläcker man äggena i stekopannan och sen med stekspaden så "rör" man om äggena.
Så gott, så lätt, snabbt går det också och som sakt så länge man har ägg hemma så kan man göra de!

Kanske inte ser så gott ut, men tro mig det är det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Sommaren i bilder