Fortsätt till huvudinnehåll

Rådgivning och restaurang besök

Idag har vi haft mycket program. Först var jag hos tandläkaren och tog bort tandsten, inte mysigt alls. Sedan var vi hos rådginvningen, Molly växer fint och dessutom fick hon några vaccinationer. Hon var så duktig, lite grät hon när rådgivningstanten stack henne, men annors var hon på gott humör. Nu får vi hoppas på att hon bara inte får någon feber, men hon fick inte senast så chansen är ganska liten.

Sen efter det tog vi tåget in till Helsingfors på lite ärenden och sedan gick vi till Maxill för att testa på deras nya à la carte (både jag och Valter jobbar där, jag som servitris och Valter som kock, dessutom är det Valters pappa som äger den). Där träffade vi på Valters syster Matilda "Mädis" och Valters pappa. Super trevlig och som vanligt jätte god mat.
Det var nog skönt att komma in till stan, lite omväxling från att bara vara hemma. Men det känns nog i huvudet att man varit igång hela dagen.

Till huvudrätt åt jag kalvkarré med vitlöks-potatispuré
Till efterrätt blev det rabarberfyllda petit chouxer med mascarponeglass

Man blir trött av att vara på språng hela dagen


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Sommaren i bilder