Fortsätt till huvudinnehåll

Rådgivning och restaurang besök

Idag har vi haft mycket program. Först var jag hos tandläkaren och tog bort tandsten, inte mysigt alls. Sedan var vi hos rådginvningen, Molly växer fint och dessutom fick hon några vaccinationer. Hon var så duktig, lite grät hon när rådgivningstanten stack henne, men annors var hon på gott humör. Nu får vi hoppas på att hon bara inte får någon feber, men hon fick inte senast så chansen är ganska liten.

Sen efter det tog vi tåget in till Helsingfors på lite ärenden och sedan gick vi till Maxill för att testa på deras nya à la carte (både jag och Valter jobbar där, jag som servitris och Valter som kock, dessutom är det Valters pappa som äger den). Där träffade vi på Valters syster Matilda "Mädis" och Valters pappa. Super trevlig och som vanligt jätte god mat.
Det var nog skönt att komma in till stan, lite omväxling från att bara vara hemma. Men det känns nog i huvudet att man varit igång hela dagen.

Till huvudrätt åt jag kalvkarré med vitlöks-potatispuré
Till efterrätt blev det rabarberfyllda petit chouxer med mascarponeglass

Man blir trött av att vara på språng hela dagen


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…