Fortsätt till huvudinnehåll

Rådgivning och restaurang besök

Idag har vi haft mycket program. Först var jag hos tandläkaren och tog bort tandsten, inte mysigt alls. Sedan var vi hos rådginvningen, Molly växer fint och dessutom fick hon några vaccinationer. Hon var så duktig, lite grät hon när rådgivningstanten stack henne, men annors var hon på gott humör. Nu får vi hoppas på att hon bara inte får någon feber, men hon fick inte senast så chansen är ganska liten.

Sen efter det tog vi tåget in till Helsingfors på lite ärenden och sedan gick vi till Maxill för att testa på deras nya à la carte (både jag och Valter jobbar där, jag som servitris och Valter som kock, dessutom är det Valters pappa som äger den). Där träffade vi på Valters syster Matilda "Mädis" och Valters pappa. Super trevlig och som vanligt jätte god mat.
Det var nog skönt att komma in till stan, lite omväxling från att bara vara hemma. Men det känns nog i huvudet att man varit igång hela dagen.

Till huvudrätt åt jag kalvkarré med vitlöks-potatispuré
Till efterrätt blev det rabarberfyllda petit chouxer med mascarponeglass

Man blir trött av att vara på språng hela dagen


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…