Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarlista

Tänkte fylla i en sommarlista som jag har hittat på min syster Hanna:s blogg.


Vilka är de tre första sakerna du kommer att tänka på när du hör ordet SOMMAR?


Sol, skärgård och glass

Vilken smak på glassen beställer du?


Hmmm... Beror lite på mitt humör. Tycker om att testa nya smaker. Men till favoriter hör väll kanske, kinuskinöt eller choklad

Sia eller ingman?


Har aldrig hört talats om sia så måste säga Ingman

Var tillbringar du helst din lediga kväll?


Om jag inte skulle vara med Molly sku det vara på en terass med ett glas vin och något trevlig sällskap, Men annors så på lande, eller på soffan hemma med Valter och en bra film. 

Smörgåstårta- najs eller bajs?


Ingen dera, jag äter om det finns, men inte hör de till det bästa jag vet, men helt okej är det.

Var hittar man dig en regning dag?


Innomhus, antingen leker jag med Molly eller så läser jag någon bra bok.

Vilken blir årets sommarplåga?


Vet inte... Har lyssnat jätte lite på radio på sistone.

Vilket är ditt bästa tips för att koppla av i sommar?


Att vara ute i skärgården.

Skall du resa någonstans i sommar?


Nej, inte längre än till lande.

Den ultimata sommarmaten för dig...


Grillat kött med nypotatis, tomatsallad eller kålsallad. Och jordgubbar!

När tar du första doppet?


Normalt skulle jag ren ha gjort det, men nu när jag ammar så vågade jag inte senast jag var på landet. Men om vattnet nu är varmare så går jag nog helt säkert!

Beskriv din idyllsommar?


Att få vara på lande med familjen och äta och dricka gott!

Avslutningsvis: nämn tre saker du ser fram emot med sommar 2016!


- Få vara med familjen
- Få äta god mat
- SolKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…