Fortsätt till huvudinnehåll

Att sluta amma

Jag tycker att ammningen har varit jobbig. Vi har haft våra dagar när ammningen har fungerat hur bra som helst. Men sen har vi haft väldigt många dagar då Molly nästan vägrat äta, hon bara skriker vid brösten och man måste kämpa för att få henne att äta. Det har gott i perioder, och har varit väldigt jobbigt. Man vet aldrig om hon kommer äta nu eller blir det bara ett massor skrik och kämpande före hon tar börstet. 
Brösten har också fått lida, för när hon har de perioderna när hon inte vill äta så mycket så blir de så mycket mjölk i börsten, att dom är alldeles hårda och sjuka, och man måst pumppa ut lite för att kunna vara. 
Så jag bestämmde mig ganska snabbt att jag tänker sluta amma vid 6 månader, för jag orkar inte mera med stressen jag får när hon bara börjar skrika och kämpa emot när hon skall äta. Har aldrig riktigt fått den där känslan att det skulle vara mysigt att amma. Klart det kanske är lättare med att bara ta fram bröstet och så har man maten färdig, man behöver inte hålla på och värma mjölk och diska tuttflaskor. 
Jag har inte alls tyckt om att amma offentligt, för jag vet inte hur det kommer att bli den här gången. Så varje gång man far någonstans måst jag ändå se till att ha tuttflaskor och ersättning med.

Nu är Molly 6 månader och jag tror faktiskt inte det kommer att bli något problem att sluta. Nu när hon äter så mycket vanlig mat så är hon inte alls intresserad av bröstet. Jag ammar nästan bara på natten, morgonen, lite på kvällen och ibland kan jag få i henne något på dagarna. På dagarna brukar jag nu för tiden ge oftast från flaska, för det går lättare. Nattamningen tänkte vi också sluta med så småning om. Molly äter oftast bara en gång per natt så det tror jag inte blir något problem. 
Jag tror det största problemet blir morgnarna, ibland när Molly vaknar klockan fem så brukar jag ta henne till vår säng och så ammar/sover/leker hon till ungefär klockan halv sju. 

Sakta men säkert kommer jag nog börja minska mer och mer. Inom augusti månaden tror jag nog att jag slutat, Hoppas det i alla fall. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…