Fortsätt till huvudinnehåll

Att sluta amma

Jag tycker att ammningen har varit jobbig. Vi har haft våra dagar när ammningen har fungerat hur bra som helst. Men sen har vi haft väldigt många dagar då Molly nästan vägrat äta, hon bara skriker vid brösten och man måste kämpa för att få henne att äta. Det har gott i perioder, och har varit väldigt jobbigt. Man vet aldrig om hon kommer äta nu eller blir det bara ett massor skrik och kämpande före hon tar börstet. 
Brösten har också fått lida, för när hon har de perioderna när hon inte vill äta så mycket så blir de så mycket mjölk i börsten, att dom är alldeles hårda och sjuka, och man måst pumppa ut lite för att kunna vara. 
Så jag bestämmde mig ganska snabbt att jag tänker sluta amma vid 6 månader, för jag orkar inte mera med stressen jag får när hon bara börjar skrika och kämpa emot när hon skall äta. Har aldrig riktigt fått den där känslan att det skulle vara mysigt att amma. Klart det kanske är lättare med att bara ta fram bröstet och så har man maten färdig, man behöver inte hålla på och värma mjölk och diska tuttflaskor. 
Jag har inte alls tyckt om att amma offentligt, för jag vet inte hur det kommer att bli den här gången. Så varje gång man far någonstans måst jag ändå se till att ha tuttflaskor och ersättning med.

Nu är Molly 6 månader och jag tror faktiskt inte det kommer att bli något problem att sluta. Nu när hon äter så mycket vanlig mat så är hon inte alls intresserad av bröstet. Jag ammar nästan bara på natten, morgonen, lite på kvällen och ibland kan jag få i henne något på dagarna. På dagarna brukar jag nu för tiden ge oftast från flaska, för det går lättare. Nattamningen tänkte vi också sluta med så småning om. Molly äter oftast bara en gång per natt så det tror jag inte blir något problem. 
Jag tror det största problemet blir morgnarna, ibland när Molly vaknar klockan fem så brukar jag ta henne till vår säng och så ammar/sover/leker hon till ungefär klockan halv sju. 

Sakta men säkert kommer jag nog börja minska mer och mer. Inom augusti månaden tror jag nog att jag slutat, Hoppas det i alla fall. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…