Fortsätt till huvudinnehåll

Att sluta amma

Jag tycker att ammningen har varit jobbig. Vi har haft våra dagar när ammningen har fungerat hur bra som helst. Men sen har vi haft väldigt många dagar då Molly nästan vägrat äta, hon bara skriker vid brösten och man måste kämpa för att få henne att äta. Det har gott i perioder, och har varit väldigt jobbigt. Man vet aldrig om hon kommer äta nu eller blir det bara ett massor skrik och kämpande före hon tar börstet. 
Brösten har också fått lida, för när hon har de perioderna när hon inte vill äta så mycket så blir de så mycket mjölk i börsten, att dom är alldeles hårda och sjuka, och man måst pumppa ut lite för att kunna vara. 
Så jag bestämmde mig ganska snabbt att jag tänker sluta amma vid 6 månader, för jag orkar inte mera med stressen jag får när hon bara börjar skrika och kämpa emot när hon skall äta. Har aldrig riktigt fått den där känslan att det skulle vara mysigt att amma. Klart det kanske är lättare med att bara ta fram bröstet och så har man maten färdig, man behöver inte hålla på och värma mjölk och diska tuttflaskor. 
Jag har inte alls tyckt om att amma offentligt, för jag vet inte hur det kommer att bli den här gången. Så varje gång man far någonstans måst jag ändå se till att ha tuttflaskor och ersättning med.

Nu är Molly 6 månader och jag tror faktiskt inte det kommer att bli något problem att sluta. Nu när hon äter så mycket vanlig mat så är hon inte alls intresserad av bröstet. Jag ammar nästan bara på natten, morgonen, lite på kvällen och ibland kan jag få i henne något på dagarna. På dagarna brukar jag nu för tiden ge oftast från flaska, för det går lättare. Nattamningen tänkte vi också sluta med så småning om. Molly äter oftast bara en gång per natt så det tror jag inte blir något problem. 
Jag tror det största problemet blir morgnarna, ibland när Molly vaknar klockan fem så brukar jag ta henne till vår säng och så ammar/sover/leker hon till ungefär klockan halv sju. 

Sakta men säkert kommer jag nog börja minska mer och mer. Inom augusti månaden tror jag nog att jag slutat, Hoppas det i alla fall. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…