Fortsätt till huvudinnehåll

Funderingar kring att sluta amma på natten

Längtar till att få börja sova hela nätter igen, är en tid sedan. Har ända sen Molly blev sex månader tänkt att vi borde sömnskola henne. Tror egentligen inte det skulle vara så svårt att få henne sluta äta på natten, hon vaknar oftast numera bara en gång, och jag tror det mest bara är en vana. Det skulle säkert vara bara några nätter och så skulle hon börja sova hela nätter. 
Men det känns på något sätt bara så lätt att amma Molly på natten, det bruka oftast inte ta länge, och hon somnar oftast genast. Jag kanske är vaken max 20 minuter (under dom 20 minuterna ammar jag henne och går på vessan). Men när man skall börja nattskola henne så kommer hon säkert inte somna om så snabbt och kanske det till och med kommer vara svårt för henne att somna om. I värsta fall kan det bli värsta skrikfesten, och jag vet inte hur mycket tålamod jag har på natten. Kan vara att jag inte skulle orka lyssna på henne skrika så länge, utan bara då skulle ge henne bröstet. 
Så sen när det blir nattskolning så blir det säkert några nätter med mindre sömn. Fast jag skulle sova på soffan och Valter sku få sköta Molly på natten, så vet jag att jag ändå skulle vakna om hon börjar gråta eller Valter talar med henne. 
Det kanske bara handlar om ett par-tre nätter (om vi har tur) som man skulle sova mindre och sedan skulle få börja sova hela nätter, så känns det bara på något sätt så mycket lättare att ta upp henne och amma. 

Men jag har nog bestämmt mig att innom två veckor ska vi nog ha fått henne nattskolad, måste bara kolla att det är några dagar som man inte har några planer på, så kan man sova och ta det lugnt på dagarna om man är trött.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder