Fortsätt till huvudinnehåll

Funderingar kring att sluta amma på natten

Längtar till att få börja sova hela nätter igen, är en tid sedan. Har ända sen Molly blev sex månader tänkt att vi borde sömnskola henne. Tror egentligen inte det skulle vara så svårt att få henne sluta äta på natten, hon vaknar oftast numera bara en gång, och jag tror det mest bara är en vana. Det skulle säkert vara bara några nätter och så skulle hon börja sova hela nätter. 
Men det känns på något sätt bara så lätt att amma Molly på natten, det bruka oftast inte ta länge, och hon somnar oftast genast. Jag kanske är vaken max 20 minuter (under dom 20 minuterna ammar jag henne och går på vessan). Men när man skall börja nattskola henne så kommer hon säkert inte somna om så snabbt och kanske det till och med kommer vara svårt för henne att somna om. I värsta fall kan det bli värsta skrikfesten, och jag vet inte hur mycket tålamod jag har på natten. Kan vara att jag inte skulle orka lyssna på henne skrika så länge, utan bara då skulle ge henne bröstet. 
Så sen när det blir nattskolning så blir det säkert några nätter med mindre sömn. Fast jag skulle sova på soffan och Valter sku få sköta Molly på natten, så vet jag att jag ändå skulle vakna om hon börjar gråta eller Valter talar med henne. 
Det kanske bara handlar om ett par-tre nätter (om vi har tur) som man skulle sova mindre och sedan skulle få börja sova hela nätter, så känns det bara på något sätt så mycket lättare att ta upp henne och amma. 

Men jag har nog bestämmt mig att innom två veckor ska vi nog ha fått henne nattskolad, måste bara kolla att det är några dagar som man inte har några planer på, så kan man sova och ta det lugnt på dagarna om man är trött.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…