En av mina favorit rätter är kycklingben i ugn med rotfrukt och grönsaker. Det är enkelt att laga och helt sjukt gott.
Du behöver:
ett paket med kycklingben (3 st)
rotfrukter och grönsaker efter smak, men tex. palsternacka, rotselleri, morot, vitlök, lök
drygt en halv chorizo (eller så mycket man vill ha)
rödvin
Marinaden:
1 msk tahini
½ msk sambal oelek
1 lime
lite honung
soja
olivolja
rosmarin
salt&peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden och gnid på kycklingbenen. Skala och skär rotfrukterna, grönsakerna och löken. Sätt allt i en ungsform. Häll på rödvin så det nästan täcker grönsakerna. Sätt in i ugnen i drygt 1 timme. Skala och skär chorizon i bitar. Ta ut kycklingen från ugnen och sätt i chorizon och låt vara ännu i ½ timme, häll samtidigt lite sky över kycklingen. Känn om rotfrukterna är mjuka, och så är det färdigt.
Bon apetit!
Tips, om det blir sky kvar, spara och frys in, kan andvändas senare i tex. såser!
Du behöver:
ett paket med kycklingben (3 st)
rotfrukter och grönsaker efter smak, men tex. palsternacka, rotselleri, morot, vitlök, lök
drygt en halv chorizo (eller så mycket man vill ha)
rödvin
Marinaden:
1 msk tahini
½ msk sambal oelek
1 lime
lite honung
soja
olivolja
rosmarin
salt&peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden och gnid på kycklingbenen. Skala och skär rotfrukterna, grönsakerna och löken. Sätt allt i en ungsform. Häll på rödvin så det nästan täcker grönsakerna. Sätt in i ugnen i drygt 1 timme. Skala och skär chorizon i bitar. Ta ut kycklingen från ugnen och sätt i chorizon och låt vara ännu i ½ timme, häll samtidigt lite sky över kycklingen. Känn om rotfrukterna är mjuka, och så är det färdigt.
Bon apetit!
Tips, om det blir sky kvar, spara och frys in, kan andvändas senare i tex. såser!
Kommentarer
Skicka en kommentar