Fortsätt till huvudinnehåll

Molly 6 månader

För exakt 6 månader klockan 19.23 föddes Molly. Där efter har det varit den bästa och mest spännande tiden i mitt liv. Att få se henne växa och utvecklas är det bästa jag vet. 
Fortfarande är hon nog en nöjd och glad bebis. Hon äter riktig mat, fyra måltider brukar hon få i dagen och ibland till och med lite fruktpure som en femte. Ammande har minskat betydligt, hon är inte intresserad av bröstet. Måste alltid "locka" henne till brösten så hon tar det. Men det passar mig i och för sig för jag hade tänkt sluta amma vid 6 månader. 
Lite rytm börjar vi nog ha, eller beror på när hon vaknar på morgonen så kan man bra räkna ut ungefär hur dagen blir. De senaste veckorna har hon vaknat allt från mellan 5-7 på morgonen, sen brukar hon oftast somna vid 19.30-20 och där i mellan brukar hon sova 3-4 dagsömnar som varar allt från 20 min till 2 timmar. Mellan dagsömnarna brukar hon vara vaken ungefär 2-3 timmar. 
När man sätter ner henne på golvet så backar hon och far till sidan, men framåt kommer hon nog inte riktigt. Men nära är hon nog, tror inte det kommer ta länge före hon börjar ta sig framåt. 


Kommentarer

  1. Grattis för de 6 första månaderna.Du verkar ha lyckats väldigt bra med allt. Duktiga du. Det kommer å går ju bra å mindre bra tider.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder