Fortsätt till huvudinnehåll

Molly 6 månader

För exakt 6 månader klockan 19.23 föddes Molly. Där efter har det varit den bästa och mest spännande tiden i mitt liv. Att få se henne växa och utvecklas är det bästa jag vet. 
Fortfarande är hon nog en nöjd och glad bebis. Hon äter riktig mat, fyra måltider brukar hon få i dagen och ibland till och med lite fruktpure som en femte. Ammande har minskat betydligt, hon är inte intresserad av bröstet. Måste alltid "locka" henne till brösten så hon tar det. Men det passar mig i och för sig för jag hade tänkt sluta amma vid 6 månader. 
Lite rytm börjar vi nog ha, eller beror på när hon vaknar på morgonen så kan man bra räkna ut ungefär hur dagen blir. De senaste veckorna har hon vaknat allt från mellan 5-7 på morgonen, sen brukar hon oftast somna vid 19.30-20 och där i mellan brukar hon sova 3-4 dagsömnar som varar allt från 20 min till 2 timmar. Mellan dagsömnarna brukar hon vara vaken ungefär 2-3 timmar. 
När man sätter ner henne på golvet så backar hon och far till sidan, men framåt kommer hon nog inte riktigt. Men nära är hon nog, tror inte det kommer ta länge före hon börjar ta sig framåt. 


Kommentarer

  1. Grattis för de 6 första månaderna.Du verkar ha lyckats väldigt bra med allt. Duktiga du. Det kommer å går ju bra å mindre bra tider.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…