Fortsätt till huvudinnehåll

Mollys sovande

Nu vaknar Molly inte mer klockan 4-5 på natten och bestämmer att det år morgon, som tur var det bara något tillfälligt. Tidigt vaknar hon nog, men det har hon alltid gjort. och de morgorna hon vaknar före klockan sex så får hon underhålla sig själv i sin säng tills jag är redo att stiga upp, vill säga efter klockan sex. Före klockan sex stiger jag gärna inte upp.
Okej, Molly har nog några nätter vakna ren vid fem, men då har hon efter ungefär15-30 minuter lyckats somna om, oftast nog i våran säng, men det stör inte så länge hon somnar. De nätter hon varit vaken vid fem tiden, så sover hon sen längre och vi stiger upp först vid sju tiden, som nog är väldigt skönt. För nu när hösten börjat så är det väldigt mörkt vid sex, och då har jag ingen lust att stiga upp, på sommaren gick det helt bra när det var ljust.

Men Molly har börjat sova riktigt bra på dagarna, och det är väldigt skönt. För nångong vid ungefär fyra månader började hon sova väldigt korta tupplurar, och det var ganska störande, man hann inte få något gjort, och när hon sov så kort så blev det ganska många tupplurar vissa dagar. Men nu så har hon börjat sova i alla fall en tupplur per dag i ungeför 1-2 timmar, och vissa dagar om man har tur så sover hon två stycker lägre tupplurar. Och det är nog super skönt, idag tillexempel så hann jag tvätta vessan, dammsuga och diska före hon vaknade.
Men den ända lite negativa med att hon börjar sova längre är att hon sover lite dumma tider, första brukar vara från ungefär 8-10, andra sen från ungefär 13-15, men sen så blir hon trött vid fem tiden och då har jag inte mera någon lust att sätta henne och sova (ibland måst jag nog sätta henne och sova om hon är super trött). Så kvällarna blir ibland lite tunga, med att fösöka underhålla henne när hon blir trött och gnällig.

(Nu hoppas vi inte hon slutar sova bra bara för att jag skriver det här.)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…