Fortsätt till huvudinnehåll

Mollys sovande

Nu vaknar Molly inte mer klockan 4-5 på natten och bestämmer att det år morgon, som tur var det bara något tillfälligt. Tidigt vaknar hon nog, men det har hon alltid gjort. och de morgorna hon vaknar före klockan sex så får hon underhålla sig själv i sin säng tills jag är redo att stiga upp, vill säga efter klockan sex. Före klockan sex stiger jag gärna inte upp.
Okej, Molly har nog några nätter vakna ren vid fem, men då har hon efter ungefär15-30 minuter lyckats somna om, oftast nog i våran säng, men det stör inte så länge hon somnar. De nätter hon varit vaken vid fem tiden, så sover hon sen längre och vi stiger upp först vid sju tiden, som nog är väldigt skönt. För nu när hösten börjat så är det väldigt mörkt vid sex, och då har jag ingen lust att stiga upp, på sommaren gick det helt bra när det var ljust.

Men Molly har börjat sova riktigt bra på dagarna, och det är väldigt skönt. För nångong vid ungefär fyra månader började hon sova väldigt korta tupplurar, och det var ganska störande, man hann inte få något gjort, och när hon sov så kort så blev det ganska många tupplurar vissa dagar. Men nu så har hon börjat sova i alla fall en tupplur per dag i ungeför 1-2 timmar, och vissa dagar om man har tur så sover hon två stycker lägre tupplurar. Och det är nog super skönt, idag tillexempel så hann jag tvätta vessan, dammsuga och diska före hon vaknade.
Men den ända lite negativa med att hon börjar sova längre är att hon sover lite dumma tider, första brukar vara från ungefär 8-10, andra sen från ungefär 13-15, men sen så blir hon trött vid fem tiden och då har jag inte mera någon lust att sätta henne och sova (ibland måst jag nog sätta henne och sova om hon är super trött). Så kvällarna blir ibland lite tunga, med att fösöka underhålla henne när hon blir trött och gnällig.

(Nu hoppas vi inte hon slutar sova bra bara för att jag skriver det här.)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…