Fortsätt till huvudinnehåll

Mollys sovande

Nu vaknar Molly inte mer klockan 4-5 på natten och bestämmer att det år morgon, som tur var det bara något tillfälligt. Tidigt vaknar hon nog, men det har hon alltid gjort. och de morgorna hon vaknar före klockan sex så får hon underhålla sig själv i sin säng tills jag är redo att stiga upp, vill säga efter klockan sex. Före klockan sex stiger jag gärna inte upp.
Okej, Molly har nog några nätter vakna ren vid fem, men då har hon efter ungefär15-30 minuter lyckats somna om, oftast nog i våran säng, men det stör inte så länge hon somnar. De nätter hon varit vaken vid fem tiden, så sover hon sen längre och vi stiger upp först vid sju tiden, som nog är väldigt skönt. För nu när hösten börjat så är det väldigt mörkt vid sex, och då har jag ingen lust att stiga upp, på sommaren gick det helt bra när det var ljust.

Men Molly har börjat sova riktigt bra på dagarna, och det är väldigt skönt. För nångong vid ungefär fyra månader började hon sova väldigt korta tupplurar, och det var ganska störande, man hann inte få något gjort, och när hon sov så kort så blev det ganska många tupplurar vissa dagar. Men nu så har hon börjat sova i alla fall en tupplur per dag i ungeför 1-2 timmar, och vissa dagar om man har tur så sover hon två stycker lägre tupplurar. Och det är nog super skönt, idag tillexempel så hann jag tvätta vessan, dammsuga och diska före hon vaknade.
Men den ända lite negativa med att hon börjar sova längre är att hon sover lite dumma tider, första brukar vara från ungefär 8-10, andra sen från ungefär 13-15, men sen så blir hon trött vid fem tiden och då har jag inte mera någon lust att sätta henne och sova (ibland måst jag nog sätta henne och sova om hon är super trött). Så kvällarna blir ibland lite tunga, med att fösöka underhålla henne när hon blir trött och gnällig.

(Nu hoppas vi inte hon slutar sova bra bara för att jag skriver det här.)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Sommaren i bilder