Fortsätt till huvudinnehåll

Nu måste det göras något åt Mollys sovande!

Jag hade intens tänkt på det, utan det var min pappa som sa det igår att det ändrar till vintertid i slutet av nästa månad. Så det betyder att när Molly nu vaknar vid ungefär sex tiden, så kommer hon att vakna vid fem! Det vill jag verkligen inte, och jag vill nog annors också få henne att sova lite längre på nätterna.

Så nu ska jag hålla på lite att testa vad som kan hjälpa för att få henne att sova längre. Först och främst tänker jag börja försöka så hon bara sover två tupplurer per dag. Så jag måst hålla henne längre vaken än vad jag brukar. Idag har det faktist gått riktigt bra. Jag satt henne första gången och sova vid nie tiden, (en timme senare än normalt) och hon sov till ungefär halv elva. Andra gången jag satt henne och sova så var klockan ungefär halv tre, och jag hoppas att hon sku sova till fyra ( men hörde just något litet pip utifrån, men hoppas det bara var i sömnen). Sen tänker jag också försöka att inte sätta henne och sova före tidigaste lite före åtta.
Det kommer säkert bli ganska mycket gnäll och en trött Molly, men jag hoppas att det här skulle kunna göra att hon sover en timme till på morgonen. Nu när Valter också är hemma så kan vi turas om med att underhålla henne så hon inte är så gnällig, och det underlättar nog att vi är två som kan hjälpas åt.
Och idag har hon faktist inte varit så gnällig, inte i alla fall så gnällig som jag trodde hon sku vara. Så vi får hoppas att det här är en bra plan.

Sen tänkte jag också testa om det skulle fungera med att få bort ena nattmatningen. För har inte ännu heller fått henne sömnskolad, när hon har vaknat så tidigt på morgorna har jag inte riktigt haft orken. Men hon vaknar nuförtiden vid 2-4 tiden och då brukar jag ge lite mjölk och sen brukar hon vakna vid fem tiden, och oftas så somnar hon inte riktigt ordentligt om efter det, kan slummra till för några minuter men sen brukar hon vakna, eller om man har tur så sover hon kanske en halv timme. Men tänkte testa att om man slutar ge mjök åt henne när hon vaknar första gången, så kanske det också skulle funger att sen få henne att somna när hon vaknar för andra gången.
I natt testade jag det och det fungerade helt bra. Hon somnade nästan om direkt när hon vaknade vid halv tre tiden, måste bara sätta henne på rygg och så gav jag henne lite vatten och så somnade hon, Sen när hon vaknade vid fem tiden så gav jag mjölk åt henne och somnade om för kanske 10 minuter och så vaknade hon och var lite gnällig så jag tog henne till vår säng och hon somnade nästan direkt och sov till ungefär 20 över sex.

Så nu får vi hålla tummarna att det här kommer att göra så hon börjar sova lite längre på morgorna!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…