Fortsätt till huvudinnehåll

Nu måste det göras något åt Mollys sovande!

Jag hade intens tänkt på det, utan det var min pappa som sa det igår att det ändrar till vintertid i slutet av nästa månad. Så det betyder att när Molly nu vaknar vid ungefär sex tiden, så kommer hon att vakna vid fem! Det vill jag verkligen inte, och jag vill nog annors också få henne att sova lite längre på nätterna.

Så nu ska jag hålla på lite att testa vad som kan hjälpa för att få henne att sova längre. Först och främst tänker jag börja försöka så hon bara sover två tupplurer per dag. Så jag måst hålla henne längre vaken än vad jag brukar. Idag har det faktist gått riktigt bra. Jag satt henne första gången och sova vid nie tiden, (en timme senare än normalt) och hon sov till ungefär halv elva. Andra gången jag satt henne och sova så var klockan ungefär halv tre, och jag hoppas att hon sku sova till fyra ( men hörde just något litet pip utifrån, men hoppas det bara var i sömnen). Sen tänker jag också försöka att inte sätta henne och sova före tidigaste lite före åtta.
Det kommer säkert bli ganska mycket gnäll och en trött Molly, men jag hoppas att det här skulle kunna göra att hon sover en timme till på morgonen. Nu när Valter också är hemma så kan vi turas om med att underhålla henne så hon inte är så gnällig, och det underlättar nog att vi är två som kan hjälpas åt.
Och idag har hon faktist inte varit så gnällig, inte i alla fall så gnällig som jag trodde hon sku vara. Så vi får hoppas att det här är en bra plan.

Sen tänkte jag också testa om det skulle fungera med att få bort ena nattmatningen. För har inte ännu heller fått henne sömnskolad, när hon har vaknat så tidigt på morgorna har jag inte riktigt haft orken. Men hon vaknar nuförtiden vid 2-4 tiden och då brukar jag ge lite mjölk och sen brukar hon vakna vid fem tiden, och oftas så somnar hon inte riktigt ordentligt om efter det, kan slummra till för några minuter men sen brukar hon vakna, eller om man har tur så sover hon kanske en halv timme. Men tänkte testa att om man slutar ge mjök åt henne när hon vaknar första gången, så kanske det också skulle funger att sen få henne att somna när hon vaknar för andra gången.
I natt testade jag det och det fungerade helt bra. Hon somnade nästan om direkt när hon vaknade vid halv tre tiden, måste bara sätta henne på rygg och så gav jag henne lite vatten och så somnade hon, Sen när hon vaknade vid fem tiden så gav jag mjölk åt henne och somnade om för kanske 10 minuter och så vaknade hon och var lite gnällig så jag tog henne till vår säng och hon somnade nästan direkt och sov till ungefär 20 över sex.

Så nu får vi hålla tummarna att det här kommer att göra så hon börjar sova lite längre på morgorna!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…