Fortsätt till huvudinnehåll

Uppdatering i Mollys sovande

Har faktiskt gått mycket bättre än vad jag hande väntat mig med ändringarna jag gjort i Mollys sovande.
Det var nog en bra ide att börja sätta Molly och sova bara två gånger per dag, och hon blir inte alls så trött och gnällig som jag hade trott. Dessutom sover hon oftast i en och en halv timme och det är betydligt bättre än vad hon gjorde förut, då sov hon bara oftast 40 minuter.
Kvällarna blir nog lite jobbiga, för då blir Molly super trött, och nu när jag inte sätter henne före tidigast lite före åtta och sova så kan nog kvällarna bli lite tuffa. Men det går nog riktigt bra ändå, man får sitta med henne i famnen eller på golvet och leka med henne.

Sen ville jag ju också få bort ena nattmatningen, och det har gått riktigt bra. Första natten så tog det kanske en halv timme för henne att somna om, och några gånger måste jag stiga upp och paja lite på henne. Andra natten vaknade hon inte alls då utan först vid fem tiden och då gav jag nog mjölk åt henne. I natt så tog det kanske 10-15 minuter före hon somna och en gång var jag och paja lite på henne så hon skulle lugna ner sig.
Men igår tillexempel vaknade Molly först 7.20 (!!), men hon var nog vaken i kanske 20 minuter vid fem tiden före hon somnade om. Den här morgonen vaknade hon nog vid 6.10, somnade om men sedan började Valter snarka så högt att hon vaknade, men vi steg upp först närmare sju, hon var riktigt nöjd i sin egna säng.

Så det verkar ha blivi lite bättre, och vi hoppas att det blir ännu bättre snart. Min dröm är att Molly skulle börja att så småning om att sova hela nätter, ungefär 20-7/8 tiden. Men vi får se hur det blir...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…