Fortsätt till huvudinnehåll

Uppdatering i Mollys sovande

Har faktiskt gått mycket bättre än vad jag hande väntat mig med ändringarna jag gjort i Mollys sovande.
Det var nog en bra ide att börja sätta Molly och sova bara två gånger per dag, och hon blir inte alls så trött och gnällig som jag hade trott. Dessutom sover hon oftast i en och en halv timme och det är betydligt bättre än vad hon gjorde förut, då sov hon bara oftast 40 minuter.
Kvällarna blir nog lite jobbiga, för då blir Molly super trött, och nu när jag inte sätter henne före tidigast lite före åtta och sova så kan nog kvällarna bli lite tuffa. Men det går nog riktigt bra ändå, man får sitta med henne i famnen eller på golvet och leka med henne.

Sen ville jag ju också få bort ena nattmatningen, och det har gått riktigt bra. Första natten så tog det kanske en halv timme för henne att somna om, och några gånger måste jag stiga upp och paja lite på henne. Andra natten vaknade hon inte alls då utan först vid fem tiden och då gav jag nog mjölk åt henne. I natt så tog det kanske 10-15 minuter före hon somna och en gång var jag och paja lite på henne så hon skulle lugna ner sig.
Men igår tillexempel vaknade Molly först 7.20 (!!), men hon var nog vaken i kanske 20 minuter vid fem tiden före hon somnade om. Den här morgonen vaknade hon nog vid 6.10, somnade om men sedan började Valter snarka så högt att hon vaknade, men vi steg upp först närmare sju, hon var riktigt nöjd i sin egna säng.

Så det verkar ha blivi lite bättre, och vi hoppas att det blir ännu bättre snart. Min dröm är att Molly skulle börja att så småning om att sova hela nätter, ungefär 20-7/8 tiden. Men vi får se hur det blir...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder