Fortsätt till huvudinnehåll

Uppdatering i Mollys sovande

Har faktiskt gått mycket bättre än vad jag hande väntat mig med ändringarna jag gjort i Mollys sovande.
Det var nog en bra ide att börja sätta Molly och sova bara två gånger per dag, och hon blir inte alls så trött och gnällig som jag hade trott. Dessutom sover hon oftast i en och en halv timme och det är betydligt bättre än vad hon gjorde förut, då sov hon bara oftast 40 minuter.
Kvällarna blir nog lite jobbiga, för då blir Molly super trött, och nu när jag inte sätter henne före tidigast lite före åtta och sova så kan nog kvällarna bli lite tuffa. Men det går nog riktigt bra ändå, man får sitta med henne i famnen eller på golvet och leka med henne.

Sen ville jag ju också få bort ena nattmatningen, och det har gått riktigt bra. Första natten så tog det kanske en halv timme för henne att somna om, och några gånger måste jag stiga upp och paja lite på henne. Andra natten vaknade hon inte alls då utan först vid fem tiden och då gav jag nog mjölk åt henne. I natt så tog det kanske 10-15 minuter före hon somna och en gång var jag och paja lite på henne så hon skulle lugna ner sig.
Men igår tillexempel vaknade Molly först 7.20 (!!), men hon var nog vaken i kanske 20 minuter vid fem tiden före hon somnade om. Den här morgonen vaknade hon nog vid 6.10, somnade om men sedan började Valter snarka så högt att hon vaknade, men vi steg upp först närmare sju, hon var riktigt nöjd i sin egna säng.

Så det verkar ha blivi lite bättre, och vi hoppas att det blir ännu bättre snart. Min dröm är att Molly skulle börja att så småning om att sova hela nätter, ungefär 20-7/8 tiden. Men vi får se hur det blir...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…