Fortsätt till huvudinnehåll

Att leva med dyslexi

Valters kompis har läst min blogg och sa till Valter att han blev störd på mitt språk och att det finns många skrivfel i bloggen.
Jag har grov dyslexi så jag ser inte om jag skriver rätt, jag läser igenom texten hur många gånger som helst men jag hittar inte skrivfelen eller grammatikfelen. I mitt huvud kan det låta rätt och se helt rätt ut.
Så från och med nu får Valter läsa igenom varje inlägg före jag publicerar det så det blir så lite fel som möjligt, då kanske det blir trevligare för er att läsa min blogg och ni förstår bättre vad jag har skrivit.

Hur är det annars att leva med dyslexi?
När jag var yngre så var det emellanåt ganska tufft. Jag hade svårt i skolan, men jag klarade det för att jag fick mycket hjälp och stöd. Tack vare hjälpen jag fick så lärde jag mig att leva med min dyslexi och nuförtiden klarar jag av det mesta.

Men nuförtiden har jag kanske mest svårt att hitta ord, ibland kan jag bli riktigt sur på mig själv när jag inte hittar ett ord som jag vill säga. Det kan vara vad som helst för ord, men ibland vill det bara inte komma ut eller så kommer det helt fel ord ut.
Jag har fortfarande svårt med språk, men det blir bättre och bättre hela tiden. Talade inte finska före jag blev 18 år, och jag talar inte perfekt finska ännu heller. Jag talar finska och förstår det mesta, oftast så förstår människorna vad jag säger.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…