Fortsätt till huvudinnehåll

Att leva med dyslexi

Valters kompis har läst min blogg och sa till Valter att han blev störd på mitt språk och att det finns många skrivfel i bloggen.
Jag har grov dyslexi så jag ser inte om jag skriver rätt, jag läser igenom texten hur många gånger som helst men jag hittar inte skrivfelen eller grammatikfelen. I mitt huvud kan det låta rätt och se helt rätt ut.
Så från och med nu får Valter läsa igenom varje inlägg före jag publicerar det så det blir så lite fel som möjligt, då kanske det blir trevligare för er att läsa min blogg och ni förstår bättre vad jag har skrivit.

Hur är det annars att leva med dyslexi?
När jag var yngre så var det emellanåt ganska tufft. Jag hade svårt i skolan, men jag klarade det för att jag fick mycket hjälp och stöd. Tack vare hjälpen jag fick så lärde jag mig att leva med min dyslexi och nuförtiden klarar jag av det mesta.

Men nuförtiden har jag kanske mest svårt att hitta ord, ibland kan jag bli riktigt sur på mig själv när jag inte hittar ett ord som jag vill säga. Det kan vara vad som helst för ord, men ibland vill det bara inte komma ut eller så kommer det helt fel ord ut.
Jag har fortfarande svårt med språk, men det blir bättre och bättre hela tiden. Talade inte finska före jag blev 18 år, och jag talar inte perfekt finska ännu heller. Jag talar finska och förstår det mesta, oftast så förstår människorna vad jag säger.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…