Fortsätt till huvudinnehåll

Trevligt veckoslut!

Det här veckoslutet har vi haft fullt upp med mycket trevligt program.
Fredagen hade vi systerträff hos min syster Hanna, där fick alla kusiner leka tillsammans och vi systrar hann sitta ner och prata en liten stund.
På lördagen kom Mollys farmor på en kort visit för att hon hade saknat Molly så mycket.
Dessutom måste vi göra lite förberedelser för söndagens middag. Det var nämligen min mammas födelsedag på söndagen och vi gav till henne en middag som födelsedagspresent. Vi bjöd på skagen på skärgårdslimpa, bouillabaisse och lingonparfait med kinuskisås. Allt blev superlyckat, bouillabaissen var en av de godaste jag ätit. När man har så god mat så måste man också dricka något gott, som aperitif/till skagen drack vi en Dom Perignon från 1990, till bouillabaissen hade vi en rosè champagne och till parfaiten en moscato d'asti. Mamma verkade vara jättenöjd med sin födelsedag och det är huvudsaken.

Dessutom har jag äntligen tvättat vårt golv. Har tänkt göra de ända sen vi flyttade hit för ett år sen. Men hela tiden har jag haft ursäkter att inte göra det. När vi flyttade var jag gravid och hade fruktansvärd foglossning, sedan föddes Molly och sen så har jag bara skjutit upp det. Men äntligen fick jag det rent, eller renare i alla fall, tvättade inte så noga som jag kanske borde ha gjort.

(Som vanligt har jag varit jättedålig på att ta bilder, men några har jag tagit.)

När mamma inte riktigt är färdig att stiga upp på morgonen får Molly leka med hennes favorit matta.

Nami, skagen! Ända bilden jag kom ihåg att ta från söndagens middag.
Inte varje dag man får dricka en champagen som är 2 år äldre än en själv. 

Molly testar pappas tofflor.


Min Hallowen blombukett

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…