Fortsätt till huvudinnehåll

Trevligt veckoslut!

Det här veckoslutet har vi haft fullt upp med mycket trevligt program.
Fredagen hade vi systerträff hos min syster Hanna, där fick alla kusiner leka tillsammans och vi systrar hann sitta ner och prata en liten stund.
På lördagen kom Mollys farmor på en kort visit för att hon hade saknat Molly så mycket.
Dessutom måste vi göra lite förberedelser för söndagens middag. Det var nämligen min mammas födelsedag på söndagen och vi gav till henne en middag som födelsedagspresent. Vi bjöd på skagen på skärgårdslimpa, bouillabaisse och lingonparfait med kinuskisås. Allt blev superlyckat, bouillabaissen var en av de godaste jag ätit. När man har så god mat så måste man också dricka något gott, som aperitif/till skagen drack vi en Dom Perignon från 1990, till bouillabaissen hade vi en rosè champagne och till parfaiten en moscato d'asti. Mamma verkade vara jättenöjd med sin födelsedag och det är huvudsaken.

Dessutom har jag äntligen tvättat vårt golv. Har tänkt göra de ända sen vi flyttade hit för ett år sen. Men hela tiden har jag haft ursäkter att inte göra det. När vi flyttade var jag gravid och hade fruktansvärd foglossning, sedan föddes Molly och sen så har jag bara skjutit upp det. Men äntligen fick jag det rent, eller renare i alla fall, tvättade inte så noga som jag kanske borde ha gjort.

(Som vanligt har jag varit jättedålig på att ta bilder, men några har jag tagit.)

När mamma inte riktigt är färdig att stiga upp på morgonen får Molly leka med hennes favorit matta.

Nami, skagen! Ända bilden jag kom ihåg att ta från söndagens middag.
Inte varje dag man får dricka en champagen som är 2 år äldre än en själv. 

Molly testar pappas tofflor.


Min Hallowen blombukett

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…