Fortsätt till huvudinnehåll

Valters pytt i panna

Världens godaste pytt i panna har Valter kommit på, det är ingen vanlig pytt i panna. Men så god och så enkel.

Du behöver:
1 chorizo korv
2-3 rödbetor (vi brukar köpa färdig kokta som är vacumförpackade, hittas på samma stället som vanliga rödbetorna)
3 paprikor
2-3 lökar
2 vitlöksklyftor
en halv chili (om inte chorizon är stark)
rosmarin
salt och peppar
mjuk getost

Börja med att rosta paprikorna. Sätt ugnen på 230 grader, halvera paprikorna och sätt paprikorna på en plåt med skalet uppåt. Sätt in i ugnen för ungefär 30 minuter, paprikorna är färdiga när skalet börjar lossna från paprikan. Ta ut från ugnen och sätt paprikorna i en skål och elmukelmu på, låt stå en stund.
Skala chorizon och skär den i skivor. Skala löken och vitlöken och skär i bitar, löken behöver inte skäras så smått om man inte vill, skär också chilin och rödbetorna.
När paprikorna svalnat lite så dra bort skalet från dom och skär i mindre bitar.
Börja med att steka chorizon, stek den en stund och tillägg sedan löken, vitlöken och chilin. Stek en stund tills löken börjat mjukna, krydda med rosmarin, salt och peppar efter smak. Stek ännu en stund. Tillsätt till sist rödbetorna och paprikorna och låt ännu stkeas en stund.
Sedan är det para att smula lite getost på och bon apetit!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…