Fortsätt till huvudinnehåll

En gnällig bebis

Molly har någon gnäll period på gång. Hon haar nu varit snart i en veckas tid jättegnällig och inte alls så nöjd som hon brukar vara. Vet inte om det är tänder på kommande eller om det annors är någon period hon har.
Om Molly är på golvet för sig själv och leker, så är hon nöjd kanske i fem minuter och så börjar hon gråta och man måste sätta sig med henne och leka. Sen kan hon vara hur nöjd som helt en stund och sen får hon helt plötsligt något anfall och börjar gråta.
Jag har inte fått sitta många minuter på soffan de senaste dagarna, för genast när jag sätter mig så kommer Molly och river i min fot och börjar gråta.
Äta vill hon inte riktigt heller, hon äter men det går sååå långsamt och hon äter hälften mindre än normalt..
Börjar bli lite frustrerad, jag får inget gjort på dagen när jag hela tiden måste ge all min uppmärksamhet åt Molly. Dessuotm har Valter varit sjukt de senaste dagarna så han har inte kunnat leka så mycket med Molly.
Men jag är också lite rädd att ge för mycket uppmärksamhet åt Molly. Vill inte att hon ska vänja sig med att någon alltid kommer och leker med henne när hon piper till, men sen vill man inte heller att hon gråter. Det är svårt det här med bebisar, skulle vara så mycket lättare om de skulle kunna tala och förstå vad man säger åt dem.

Men jag hoppas att det här bara är något tillfälligt och vår glada nöja Molly snart är tillbaks.

När man lagar mat måste Molly få sitta och titta på

Fast det har varit mycket gnäll den senaste veckan, så är hon ibland också riktigt glad

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…