Fortsätt till huvudinnehåll

Test på gång

Som de flesta vet så vaknar Molly väldigt tidigt på morgorna. Något jag inte alls tycker så mycket om. De senaste veckorna så har hon vaknat mellan klockan 5-6. Helt för tidigt tycker jag! Så jag har börjat testa om det sku hjälpa med att låta Molly bara sova en dagssömn.
Allt börja egentligen på torsdagen när vi var hos min syster. Molly vägrade somna för sin första dagssömn så hon gick och sova vid 12 tiden. Var lite rädd att kvällen skulle bli jobbig och att hon skulle vara jätte trött när hon bara sov en dagssömn. Men nej, hon orka lika bra som vanligt och vara inte alls något extra trött. Nästa morgon sov hon till halv åtta!!!! Jag kommer inte ihåg när jag senaste skulle ha fått sova så länge.
Så igår bestämmde jag mig att vi testar om det går att hon bara sover en sömn. igår gick det också förvånadsvärt lätt, men sen så vaknade hon idag redan halv 6. Så det gick inte helt som planerat. Men dagen gick helt bra, fick inte så mycket gjort när hon var vaken, för måste underhålla henne nästan hela tiden, för hon var lite trött. Satte henne och sova ren före 11, så kvällen blev ganska tuff, hon var lite extra trött och gnällig, men det gick helt bra ändå.
Så nu får jag hoppas att hon sover länge imorgon på morgonen och att det här skulle kunna fungera så hon börjar sova längre!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder