Fortsätt till huvudinnehåll

Test på gång

Som de flesta vet så vaknar Molly väldigt tidigt på morgorna. Något jag inte alls tycker så mycket om. De senaste veckorna så har hon vaknat mellan klockan 5-6. Helt för tidigt tycker jag! Så jag har börjat testa om det sku hjälpa med att låta Molly bara sova en dagssömn.
Allt börja egentligen på torsdagen när vi var hos min syster. Molly vägrade somna för sin första dagssömn så hon gick och sova vid 12 tiden. Var lite rädd att kvällen skulle bli jobbig och att hon skulle vara jätte trött när hon bara sov en dagssömn. Men nej, hon orka lika bra som vanligt och vara inte alls något extra trött. Nästa morgon sov hon till halv åtta!!!! Jag kommer inte ihåg när jag senaste skulle ha fått sova så länge.
Så igår bestämmde jag mig att vi testar om det går att hon bara sover en sömn. igår gick det också förvånadsvärt lätt, men sen så vaknade hon idag redan halv 6. Så det gick inte helt som planerat. Men dagen gick helt bra, fick inte så mycket gjort när hon var vaken, för måste underhålla henne nästan hela tiden, för hon var lite trött. Satte henne och sova ren före 11, så kvällen blev ganska tuff, hon var lite extra trött och gnällig, men det gick helt bra ändå.
Så nu får jag hoppas att hon sover länge imorgon på morgonen och att det här skulle kunna fungera så hon börjar sova längre!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…