Fortsätt till huvudinnehåll

10 månader

Igår blev Molly 10 månader, det betyder att hon fyller 1 år om två månader!! Känns helt sjukt, hon är snart ingen bebis mera utan ett småbarn.
Den senaste månaden har Molly utvecklats och lärt sig mycket nytt. Man märker att hon mer och mer börjar förstå en och kan själv berätta vad hon vill och inte vill. Man kan tillexempel be henne hämta en leksak och hon gör det, eller om man säger henne att hon skall komma så gör hon det.
Den senaste månaden har Molly lärt sig att krypa och att ställa sig upp. Så har måsta fixa vår lägenhet lite mer baby säker, för när de ställer sig upp så växer deras armar också flera centimeter och de kommer åt allt. Jag är inte heller riktigt van ännu med att man inte kan lämna något på kanten av soffbordet eller nattduksbordet. Idag drog Molly ner mitt vattenglas från nattduksborde för jag hade lämnat de mitt på, men som tur var de nästan inget vatten i de och glaset gick inte heller sönder.
Molly har ocksåt börjat prata mer och mer, hon kan säga mamma, dä, titta, hej och ibland säger hon också ta när hon skall säga tack. Valter hoppas på att pappa skulle vara nästa ord men vi får se, för några ord sa hon pa, så kanske pappa också kommer snart.
Ganska bra rutiner har vi också, för tillfället vaknar Molly oftast mellan 5.30-6.30, sen sover hon 2 dagssömnar, om hon vaknar efter sju så räcker det med bara en sömn. Molly brukar gå och sova för kvällen vid ungefär 19.30-20.00. Nattmatningen har vi ännu inte fått slut på så hon vaknar ännu oftast 2 gånger per natt, första gången vid 2-3 tiden och andra gången vid 4-5, men andra gången brukar jag oftast inte ge mjölk utan ta henne i vår säng och så brukar hon oftast somna om direkt.
Äter gör hon också riktigt bra så länge det är jag som matar, finns inget jag har gett henne som hon inte skulle ha tyckt om. Fingermat börjar Molly också bli bra på och hon tycker det är roligt att äta med fingrarna. Långsamt går det och såttigt är det också, men övning ger färdighet.
Molly har också hittat böckerna nu, hon gjorde det egentligen helt själv. Har läst ibland för henne och hon har tyckt att det varit roligt, men hon har inte haft så mycket tålamod. Men sen när hon lärde sig att öppna skåpet där hennes böcker finns i så gör vi inget annat än läser. Hon kryper efter en bok och så kommer hon med den till en. Vissa dagar har vi läst igenom alla våra böcker flera gånger.

Men skall bli intressant att se vad hon lär sig till näst!
Titta jag står!

Min gladaste lilla flicka!

Min lilla älskling börjar bli en stor flicka!

Jag vill ha tutten!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…