Fortsätt till huvudinnehåll

10 månader

Igår blev Molly 10 månader, det betyder att hon fyller 1 år om två månader!! Känns helt sjukt, hon är snart ingen bebis mera utan ett småbarn.
Den senaste månaden har Molly utvecklats och lärt sig mycket nytt. Man märker att hon mer och mer börjar förstå en och kan själv berätta vad hon vill och inte vill. Man kan tillexempel be henne hämta en leksak och hon gör det, eller om man säger henne att hon skall komma så gör hon det.
Den senaste månaden har Molly lärt sig att krypa och att ställa sig upp. Så har måsta fixa vår lägenhet lite mer baby säker, för när de ställer sig upp så växer deras armar också flera centimeter och de kommer åt allt. Jag är inte heller riktigt van ännu med att man inte kan lämna något på kanten av soffbordet eller nattduksbordet. Idag drog Molly ner mitt vattenglas från nattduksborde för jag hade lämnat de mitt på, men som tur var de nästan inget vatten i de och glaset gick inte heller sönder.
Molly har ocksåt börjat prata mer och mer, hon kan säga mamma, dä, titta, hej och ibland säger hon också ta när hon skall säga tack. Valter hoppas på att pappa skulle vara nästa ord men vi får se, för några ord sa hon pa, så kanske pappa också kommer snart.
Ganska bra rutiner har vi också, för tillfället vaknar Molly oftast mellan 5.30-6.30, sen sover hon 2 dagssömnar, om hon vaknar efter sju så räcker det med bara en sömn. Molly brukar gå och sova för kvällen vid ungefär 19.30-20.00. Nattmatningen har vi ännu inte fått slut på så hon vaknar ännu oftast 2 gånger per natt, första gången vid 2-3 tiden och andra gången vid 4-5, men andra gången brukar jag oftast inte ge mjölk utan ta henne i vår säng och så brukar hon oftast somna om direkt.
Äter gör hon också riktigt bra så länge det är jag som matar, finns inget jag har gett henne som hon inte skulle ha tyckt om. Fingermat börjar Molly också bli bra på och hon tycker det är roligt att äta med fingrarna. Långsamt går det och såttigt är det också, men övning ger färdighet.
Molly har också hittat böckerna nu, hon gjorde det egentligen helt själv. Har läst ibland för henne och hon har tyckt att det varit roligt, men hon har inte haft så mycket tålamod. Men sen när hon lärde sig att öppna skåpet där hennes böcker finns i så gör vi inget annat än läser. Hon kryper efter en bok och så kommer hon med den till en. Vissa dagar har vi läst igenom alla våra böcker flera gånger.

Men skall bli intressant att se vad hon lär sig till näst!
Titta jag står!

Min gladaste lilla flicka!

Min lilla älskling börjar bli en stor flicka!

Jag vill ha tutten!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…