Fortsätt till huvudinnehåll

10 månader

Igår blev Molly 10 månader, det betyder att hon fyller 1 år om två månader!! Känns helt sjukt, hon är snart ingen bebis mera utan ett småbarn.
Den senaste månaden har Molly utvecklats och lärt sig mycket nytt. Man märker att hon mer och mer börjar förstå en och kan själv berätta vad hon vill och inte vill. Man kan tillexempel be henne hämta en leksak och hon gör det, eller om man säger henne att hon skall komma så gör hon det.
Den senaste månaden har Molly lärt sig att krypa och att ställa sig upp. Så har måsta fixa vår lägenhet lite mer baby säker, för när de ställer sig upp så växer deras armar också flera centimeter och de kommer åt allt. Jag är inte heller riktigt van ännu med att man inte kan lämna något på kanten av soffbordet eller nattduksbordet. Idag drog Molly ner mitt vattenglas från nattduksborde för jag hade lämnat de mitt på, men som tur var de nästan inget vatten i de och glaset gick inte heller sönder.
Molly har ocksåt börjat prata mer och mer, hon kan säga mamma, dä, titta, hej och ibland säger hon också ta när hon skall säga tack. Valter hoppas på att pappa skulle vara nästa ord men vi får se, för några ord sa hon pa, så kanske pappa också kommer snart.
Ganska bra rutiner har vi också, för tillfället vaknar Molly oftast mellan 5.30-6.30, sen sover hon 2 dagssömnar, om hon vaknar efter sju så räcker det med bara en sömn. Molly brukar gå och sova för kvällen vid ungefär 19.30-20.00. Nattmatningen har vi ännu inte fått slut på så hon vaknar ännu oftast 2 gånger per natt, första gången vid 2-3 tiden och andra gången vid 4-5, men andra gången brukar jag oftast inte ge mjölk utan ta henne i vår säng och så brukar hon oftast somna om direkt.
Äter gör hon också riktigt bra så länge det är jag som matar, finns inget jag har gett henne som hon inte skulle ha tyckt om. Fingermat börjar Molly också bli bra på och hon tycker det är roligt att äta med fingrarna. Långsamt går det och såttigt är det också, men övning ger färdighet.
Molly har också hittat böckerna nu, hon gjorde det egentligen helt själv. Har läst ibland för henne och hon har tyckt att det varit roligt, men hon har inte haft så mycket tålamod. Men sen när hon lärde sig att öppna skåpet där hennes böcker finns i så gör vi inget annat än läser. Hon kryper efter en bok och så kommer hon med den till en. Vissa dagar har vi läst igenom alla våra böcker flera gånger.

Men skall bli intressant att se vad hon lär sig till näst!
Titta jag står!

Min gladaste lilla flicka!

Min lilla älskling börjar bli en stor flicka!

Jag vill ha tutten!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…