Fortsätt till huvudinnehåll

Min lilla sjukling


Vår lilla sjukling

På tisdag kväll kändes Molly helt plötsligt jättevarm så tänkte att jag kollar om hon fått feber. Jo det hade hon fått, 38 graders feber hade hon helt plötsligt och hon hade börja få samma äckliga hosta jag har. Försökte ge lite panadol till natten med det vägrade hon ta, men hon sov ändo riktigt bra den natten. På onsdagen vaknade hon och verkade helt pigg och hade bara 37 graders stägring.  Men sen blev hon bara gnälligare och gnälligare, men jag måste tyvärr fara iväg på jobb och det sväd ganska mycket i mitt mamma hjärta att lämna henne när hon är för första gången sjuk påriktigt.
Sen på dagen så ville Molly varken sova eller äta något med Valter, ända stället hon var nöjd på var i hans famn. När jag kom hem från jobber verkade hon helt pigg men hon vägrade äta någon kvällsmat och lite på 37 graders feber hade hon.
 Den här natten sov hon inte riktigt lika bra som förra, hon sov som en stock till klockan tre men efter det så har hon inte rikgit villa sova. Hon var jätteoroligt, vaknade flera gånger och måste vara så närma mig som hon bara kunde och hon var helt kok het. Så jag har inte sovit så mycket efter klockan tre, för jag har haft henne tex. på mig sovande och så fort jag somnade så vaknade hon för några minuter och så höll de på hela natten.
Idag på morgonen hade hon sen 37,6 graders feber och vägrade fortfarande äta, så jag bestämmde mig att ringa till hälsocentralen för att få kollat att hon inte har någon öroninflomation eller något annat. Så hela förmiddagen var vi på hälsocentralen för att göra olika tester (som inte var helt det lättaste med henne för hon vägrade och började bara skrika och sträta imot, därför tog det så länge för oss), men allt verkade vara helt okej. Vi blev hemsickade och de sade om Molly inte börjar äta och hon har feber ännu imorgon skall vi komma tillbaks.
Men verkar vara som Molly äntligen börjar bli friskare, hon har fått i sig lite turkis yougurt och nästan två skivor bröd och nu på kvällen hade hon inte feber mera.
Är verkligen inte roligt att se sin lilla bebis så sjuk att hon inte orkar leka, ända ställe som duger är famnen och hon till och med somnade i famnen flera gånger och det händer aldrig. Men vi håller tummarna att hon mår bättre imorgon och hon börjar få sin energi och aptit tillbaks,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…