Fortsätt till huvudinnehåll

Min lilla sjukling


Vår lilla sjukling

På tisdag kväll kändes Molly helt plötsligt jättevarm så tänkte att jag kollar om hon fått feber. Jo det hade hon fått, 38 graders feber hade hon helt plötsligt och hon hade börja få samma äckliga hosta jag har. Försökte ge lite panadol till natten med det vägrade hon ta, men hon sov ändo riktigt bra den natten. På onsdagen vaknade hon och verkade helt pigg och hade bara 37 graders stägring.  Men sen blev hon bara gnälligare och gnälligare, men jag måste tyvärr fara iväg på jobb och det sväd ganska mycket i mitt mamma hjärta att lämna henne när hon är för första gången sjuk påriktigt.
Sen på dagen så ville Molly varken sova eller äta något med Valter, ända stället hon var nöjd på var i hans famn. När jag kom hem från jobber verkade hon helt pigg men hon vägrade äta någon kvällsmat och lite på 37 graders feber hade hon.
 Den här natten sov hon inte riktigt lika bra som förra, hon sov som en stock till klockan tre men efter det så har hon inte rikgit villa sova. Hon var jätteoroligt, vaknade flera gånger och måste vara så närma mig som hon bara kunde och hon var helt kok het. Så jag har inte sovit så mycket efter klockan tre, för jag har haft henne tex. på mig sovande och så fort jag somnade så vaknade hon för några minuter och så höll de på hela natten.
Idag på morgonen hade hon sen 37,6 graders feber och vägrade fortfarande äta, så jag bestämmde mig att ringa till hälsocentralen för att få kollat att hon inte har någon öroninflomation eller något annat. Så hela förmiddagen var vi på hälsocentralen för att göra olika tester (som inte var helt det lättaste med henne för hon vägrade och började bara skrika och sträta imot, därför tog det så länge för oss), men allt verkade vara helt okej. Vi blev hemsickade och de sade om Molly inte börjar äta och hon har feber ännu imorgon skall vi komma tillbaks.
Men verkar vara som Molly äntligen börjar bli friskare, hon har fått i sig lite turkis yougurt och nästan två skivor bröd och nu på kvällen hade hon inte feber mera.
Är verkligen inte roligt att se sin lilla bebis så sjuk att hon inte orkar leka, ända ställe som duger är famnen och hon till och med somnade i famnen flera gånger och det händer aldrig. Men vi håller tummarna att hon mår bättre imorgon och hon börjar få sin energi och aptit tillbaks,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…