Fortsätt till huvudinnehåll

Varför vill hon inte sova?

Molly är igen i fasen då hon inte vill sova på morgorna. Vi hade det jättebra för några veckor sedan, då sov hon till 6.30-7 varje morgon och det var sååå skönt. Men sen för några dagar sen så vaknade hon lite över fyra och ville inte ordentligt somna om, hon slummra till för några minuter men så vakande hon och så höll de på tills jag gav upp halv 7. Sen vaknade hon nästa dag klockan fem och ville inte alls sova, var hur pigg som helst. Okej, igår sov hon faktist till halv sju så det var riktigt skönt. Men idag igen vaknade hon lite efter fyra och ville inte somna om ordentligt, hon kan slummra till för 5-10 minuter men så vaknar hon. Super iriterande för jag får inget sovet fast hon kanske slummrar till för några minuter.
Jag förstår inte varför hon måste tvinga sig själv att vara vaken, för hon är trött, hon gnuggar sig i ögonen hela tiden, men hon bara vägrar somna om. Jag skulle nästan förstå att hon vaknar så här tidigt om hon skulle gå tidigt och sova på kvällarna. Men det gör hon inte, hon brukar gå och sova kring åtta tiden. Så de nätterna hon vaknar vid 4-5 tiden så sover hon bara 8-9 timmar, det är inte så mycket för ett liten barn tycker jag! Inte sover hon heller hela nätter utan vaknar 1-2 gång per natt. Jag börjar känna mig trött på det här, skulle bara önska att Molly skulle kunna sova varje natt till ungefär sju.
Inte verkar det heller inverka om hon sover mindre på dagarna som jag hade hoppats på att kanske skulle fungera. Det verkar inte riktigt finnas något som gör att hon sover bättre...
Men hoppas att det blir bättre snart nu när jag börja jobba så kommer jag inte ha någon lust att vakna klockan 4!!


Kommentarer

  1. Hon sku säkert behöva ett eget rum :/ Gissar att ni båda störs av varandra. Och ordentlig sömnskola är också svårt när man sover bredvid varandra... Ha du satt in ansökan til Grani stad nu??

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…