Fortsätt till huvudinnehåll

Varför vill hon inte sova?

Molly är igen i fasen då hon inte vill sova på morgorna. Vi hade det jättebra för några veckor sedan, då sov hon till 6.30-7 varje morgon och det var sååå skönt. Men sen för några dagar sen så vaknade hon lite över fyra och ville inte ordentligt somna om, hon slummra till för några minuter men så vakande hon och så höll de på tills jag gav upp halv 7. Sen vaknade hon nästa dag klockan fem och ville inte alls sova, var hur pigg som helst. Okej, igår sov hon faktist till halv sju så det var riktigt skönt. Men idag igen vaknade hon lite efter fyra och ville inte somna om ordentligt, hon kan slummra till för 5-10 minuter men så vaknar hon. Super iriterande för jag får inget sovet fast hon kanske slummrar till för några minuter.
Jag förstår inte varför hon måste tvinga sig själv att vara vaken, för hon är trött, hon gnuggar sig i ögonen hela tiden, men hon bara vägrar somna om. Jag skulle nästan förstå att hon vaknar så här tidigt om hon skulle gå tidigt och sova på kvällarna. Men det gör hon inte, hon brukar gå och sova kring åtta tiden. Så de nätterna hon vaknar vid 4-5 tiden så sover hon bara 8-9 timmar, det är inte så mycket för ett liten barn tycker jag! Inte sover hon heller hela nätter utan vaknar 1-2 gång per natt. Jag börjar känna mig trött på det här, skulle bara önska att Molly skulle kunna sova varje natt till ungefär sju.
Inte verkar det heller inverka om hon sover mindre på dagarna som jag hade hoppats på att kanske skulle fungera. Det verkar inte riktigt finnas något som gör att hon sover bättre...
Men hoppas att det blir bättre snart nu när jag börja jobba så kommer jag inte ha någon lust att vakna klockan 4!!


Kommentarer

  1. Hon sku säkert behöva ett eget rum :/ Gissar att ni båda störs av varandra. Och ordentlig sömnskola är också svårt när man sover bredvid varandra... Ha du satt in ansökan til Grani stad nu??

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…