Fortsätt till huvudinnehåll

Ändringar i Mollys sovande

Som ni vet så vaknar Molly nästan varje morgon mellan 5-6, vissa morgornar kan hon sova till över 6 men de händer alldeles för sällan. Men jag skulle nu villa föröska göra något åt saken så att hon kanske skulle kunna börja sova till efter 6 lite oftare. För det verkar som att hon inte egentligen behöver så mycket sömn.
Det kanske skulle fungera med att sätta henne senare och sova, men tiden efter att hon gått och sova och före jag själv går och sova är den viktigaste tiden för mig varje dag. Att få titta på tv i lugn och ro och få liten egen tid eller tumis tid med Valter. Och om Molly skulle gå senare och sova skulle jag säkert också göra det, så då blir det ju ingen mer sömn för mig.
Det jag skulle villa föröska är att Molly bara skulle sova en sömn på dagarna. Men det kanske blir lite problematiskt. Hon brukar gå och sova första sömnen mellan 9-10 och sover ungefär i 1½ timme och andra sömnen brukar hon gå vid 15-tiden och då får hon sova max en timme. Men om hon skall sova en sömn per dag så borde hon gå och sova vid 12-tiden, så då borde hon äta lunch före hon går och sova och om hon blir för trött så äter hon inte så bra. Det är det som är lite problematiskt i allt det här. För jag vet att hon egentligen sku klara sig helt bra till klockan 12 om man bara underhåller och leker med henne ibland, men matande blir alltid lite svårt när hon är trött.
Men jag måst väll bara någon dag börja testa mig fram om det alls går eller inte...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder