Fortsätt till huvudinnehåll

Ändringar i Mollys sovande

Som ni vet så vaknar Molly nästan varje morgon mellan 5-6, vissa morgornar kan hon sova till över 6 men de händer alldeles för sällan. Men jag skulle nu villa föröska göra något åt saken så att hon kanske skulle kunna börja sova till efter 6 lite oftare. För det verkar som att hon inte egentligen behöver så mycket sömn.
Det kanske skulle fungera med att sätta henne senare och sova, men tiden efter att hon gått och sova och före jag själv går och sova är den viktigaste tiden för mig varje dag. Att få titta på tv i lugn och ro och få liten egen tid eller tumis tid med Valter. Och om Molly skulle gå senare och sova skulle jag säkert också göra det, så då blir det ju ingen mer sömn för mig.
Det jag skulle villa föröska är att Molly bara skulle sova en sömn på dagarna. Men det kanske blir lite problematiskt. Hon brukar gå och sova första sömnen mellan 9-10 och sover ungefär i 1½ timme och andra sömnen brukar hon gå vid 15-tiden och då får hon sova max en timme. Men om hon skall sova en sömn per dag så borde hon gå och sova vid 12-tiden, så då borde hon äta lunch före hon går och sova och om hon blir för trött så äter hon inte så bra. Det är det som är lite problematiskt i allt det här. För jag vet att hon egentligen sku klara sig helt bra till klockan 12 om man bara underhåller och leker med henne ibland, men matande blir alltid lite svårt när hon är trött.
Men jag måst väll bara någon dag börja testa mig fram om det alls går eller inte...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…