Fortsätt till huvudinnehåll

Att jobba

Jag började jobba i december och gör allt från 1-3 turer i veckan och det finns några för och nackdelar med att ha börja jobbat lite igen.
Om vi börjar med det positiva, så är det ju ganska skönt att komma bort lite hemifrån och få prata med vuxna. Så är det trevligt med all dricks vi får, på restaurangen jag jobbar på så får man oftast riktigt bra med dricks, allt mellan 3-30 e per dag, så den lilla extra pengen är alltid välkommen.

Men till det negativa, att jobba som servitris är ett ganska fysiskt tugnt jobb och man känner nog alltid av i fötterna ännu dagen efter man jobbat.
Men till det jobbigaste med att jobba är nog att göra kvällsturerna. Vi stänger på må & ti kl. 00 och resten av veckan kl. 01 och när bussarna och tågen går så sällan på nätterna så är jag oftast hemma efter kl.02 om jag har slutat klockan 01 ibland till och med hemma först efter 03. Fast Valter stiger upp med Molly så kommer de alltid och väcker mig vid ungefär 8-tiden så jag får sova ungefär 5 timmar. Sen tar de ungefär en ,två dagar tills jag börjar känna mig normal pigg igen. Och det är lite frustrerande, känns som jag hela tiden är trött och går omkring som en zombie.
Men sen är det bättre att jag gör kvällsturer för då börjar jag oftast kl.17 eller 18 och då behöver inte Valter vara så länge med Molly. För om jag har morgontur så börjar jag 11 och slutar oftast vid 17.

Det som också inte är så roligt med att jobba är ju de att Molly är inte ännu heller nöjd med Valter, en gång har hon varit glad och inte gnällt. Men annors så är hon varje gång super gnällig och bara gråter efter mig, äta vill hon inte heller. Och det svinder lite i mitt mamma hjärta att alltid lämna dom två, för jag vet att inte är det roligt för Valter heller att vara hemma med Molly när han inte duger.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…