Fortsätt till huvudinnehåll

Att jobba

Jag började jobba i december och gör allt från 1-3 turer i veckan och det finns några för och nackdelar med att ha börja jobbat lite igen.
Om vi börjar med det positiva, så är det ju ganska skönt att komma bort lite hemifrån och få prata med vuxna. Så är det trevligt med all dricks vi får, på restaurangen jag jobbar på så får man oftast riktigt bra med dricks, allt mellan 3-30 e per dag, så den lilla extra pengen är alltid välkommen.

Men till det negativa, att jobba som servitris är ett ganska fysiskt tugnt jobb och man känner nog alltid av i fötterna ännu dagen efter man jobbat.
Men till det jobbigaste med att jobba är nog att göra kvällsturerna. Vi stänger på må & ti kl. 00 och resten av veckan kl. 01 och när bussarna och tågen går så sällan på nätterna så är jag oftast hemma efter kl.02 om jag har slutat klockan 01 ibland till och med hemma först efter 03. Fast Valter stiger upp med Molly så kommer de alltid och väcker mig vid ungefär 8-tiden så jag får sova ungefär 5 timmar. Sen tar de ungefär en ,två dagar tills jag börjar känna mig normal pigg igen. Och det är lite frustrerande, känns som jag hela tiden är trött och går omkring som en zombie.
Men sen är det bättre att jag gör kvällsturer för då börjar jag oftast kl.17 eller 18 och då behöver inte Valter vara så länge med Molly. För om jag har morgontur så börjar jag 11 och slutar oftast vid 17.

Det som också inte är så roligt med att jobba är ju de att Molly är inte ännu heller nöjd med Valter, en gång har hon varit glad och inte gnällt. Men annors så är hon varje gång super gnällig och bara gråter efter mig, äta vill hon inte heller. Och det svinder lite i mitt mamma hjärta att alltid lämna dom två, för jag vet att inte är det roligt för Valter heller att vara hemma med Molly när han inte duger.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…