Fortsätt till huvudinnehåll

Att jobba

Jag började jobba i december och gör allt från 1-3 turer i veckan och det finns några för och nackdelar med att ha börja jobbat lite igen.
Om vi börjar med det positiva, så är det ju ganska skönt att komma bort lite hemifrån och få prata med vuxna. Så är det trevligt med all dricks vi får, på restaurangen jag jobbar på så får man oftast riktigt bra med dricks, allt mellan 3-30 e per dag, så den lilla extra pengen är alltid välkommen.

Men till det negativa, att jobba som servitris är ett ganska fysiskt tugnt jobb och man känner nog alltid av i fötterna ännu dagen efter man jobbat.
Men till det jobbigaste med att jobba är nog att göra kvällsturerna. Vi stänger på må & ti kl. 00 och resten av veckan kl. 01 och när bussarna och tågen går så sällan på nätterna så är jag oftast hemma efter kl.02 om jag har slutat klockan 01 ibland till och med hemma först efter 03. Fast Valter stiger upp med Molly så kommer de alltid och väcker mig vid ungefär 8-tiden så jag får sova ungefär 5 timmar. Sen tar de ungefär en ,två dagar tills jag börjar känna mig normal pigg igen. Och det är lite frustrerande, känns som jag hela tiden är trött och går omkring som en zombie.
Men sen är det bättre att jag gör kvällsturer för då börjar jag oftast kl.17 eller 18 och då behöver inte Valter vara så länge med Molly. För om jag har morgontur så börjar jag 11 och slutar oftast vid 17.

Det som också inte är så roligt med att jobba är ju de att Molly är inte ännu heller nöjd med Valter, en gång har hon varit glad och inte gnällt. Men annors så är hon varje gång super gnällig och bara gråter efter mig, äta vill hon inte heller. Och det svinder lite i mitt mamma hjärta att alltid lämna dom två, för jag vet att inte är det roligt för Valter heller att vara hemma med Molly när han inte duger.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Sommaren i bilder