Fortsätt till huvudinnehåll

Plockmat

Jag har aldrig tyckt att Molly verkar vara kräsen när det gäller mat, okej hon har ibland krånglat med att äta men det är inte för att hon inte tycker om utan för någon annan konstig orsak. Ibland när man gett henne någon ny mat så har hon nog rynkat på näsan lite de första skedarna, men sedan brukar nog det slinka ner riktigt bra.
Nu när vi börjat med plockmat så finns det nästan inget som duger. Jag försöker ändå dagligen ge henne någon form av plockmat och jag skulle vilja börja så småning om att ge henne bara plockmat. Molly äter dessutom bara med pappa plockmat, hon vägrar att bli matad av honom.
Jag har testat med massor olika saker, gjort maletköttbiffar, hönamaletköttbiffar, micro-omelett, pasta, olika rotfrukter, frukter och grönsaker. Men det ända som smaker är avokado, grynost och bröd. Okej, det är ju helt nyttigt, men det är nu kanske inget man ska äta två gånger per dag hela tiden.
Jag bara inte förstår vad det är med maten jag gett henne, hon smakar men sedan spottar hon ut det direkt och vägrar smaka pånytt. Hon skall ändå alltid envisas med att smaka på vår mat och fast hon spottar ut den skall hon ha mera.  Jag hoppas bara att hon inte tänker bli en krångelpytts, men tyvärr ser det inte så lovande ut.
Man tappar också ganska mycket motivationen att göra någon mat åt henne när hon ändå bara spottar ut den och så får man slänga bort det.
Nåmen till näst tänker jag testa att göra makaronilåda, hon älskar i alla fall Sempers makaronilåda, så man kan ju hoppas på att hon kanske skulle kunna tycka om riktigt sådan också.

Grynost slinker hur bra ner som helst


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…