Fortsätt till huvudinnehåll

Plockmat

Jag har aldrig tyckt att Molly verkar vara kräsen när det gäller mat, okej hon har ibland krånglat med att äta men det är inte för att hon inte tycker om utan för någon annan konstig orsak. Ibland när man gett henne någon ny mat så har hon nog rynkat på näsan lite de första skedarna, men sedan brukar nog det slinka ner riktigt bra.
Nu när vi börjat med plockmat så finns det nästan inget som duger. Jag försöker ändå dagligen ge henne någon form av plockmat och jag skulle vilja börja så småning om att ge henne bara plockmat. Molly äter dessutom bara med pappa plockmat, hon vägrar att bli matad av honom.
Jag har testat med massor olika saker, gjort maletköttbiffar, hönamaletköttbiffar, micro-omelett, pasta, olika rotfrukter, frukter och grönsaker. Men det ända som smaker är avokado, grynost och bröd. Okej, det är ju helt nyttigt, men det är nu kanske inget man ska äta två gånger per dag hela tiden.
Jag bara inte förstår vad det är med maten jag gett henne, hon smakar men sedan spottar hon ut det direkt och vägrar smaka pånytt. Hon skall ändå alltid envisas med att smaka på vår mat och fast hon spottar ut den skall hon ha mera.  Jag hoppas bara att hon inte tänker bli en krångelpytts, men tyvärr ser det inte så lovande ut.
Man tappar också ganska mycket motivationen att göra någon mat åt henne när hon ändå bara spottar ut den och så får man slänga bort det.
Nåmen till näst tänker jag testa att göra makaronilåda, hon älskar i alla fall Sempers makaronilåda, så man kan ju hoppas på att hon kanske skulle kunna tycka om riktigt sådan också.

Grynost slinker hur bra ner som helst


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Sommaren i bilder