Fortsätt till huvudinnehåll

Plockmat

Jag har aldrig tyckt att Molly verkar vara kräsen när det gäller mat, okej hon har ibland krånglat med att äta men det är inte för att hon inte tycker om utan för någon annan konstig orsak. Ibland när man gett henne någon ny mat så har hon nog rynkat på näsan lite de första skedarna, men sedan brukar nog det slinka ner riktigt bra.
Nu när vi börjat med plockmat så finns det nästan inget som duger. Jag försöker ändå dagligen ge henne någon form av plockmat och jag skulle vilja börja så småning om att ge henne bara plockmat. Molly äter dessutom bara med pappa plockmat, hon vägrar att bli matad av honom.
Jag har testat med massor olika saker, gjort maletköttbiffar, hönamaletköttbiffar, micro-omelett, pasta, olika rotfrukter, frukter och grönsaker. Men det ända som smaker är avokado, grynost och bröd. Okej, det är ju helt nyttigt, men det är nu kanske inget man ska äta två gånger per dag hela tiden.
Jag bara inte förstår vad det är med maten jag gett henne, hon smakar men sedan spottar hon ut det direkt och vägrar smaka pånytt. Hon skall ändå alltid envisas med att smaka på vår mat och fast hon spottar ut den skall hon ha mera.  Jag hoppas bara att hon inte tänker bli en krångelpytts, men tyvärr ser det inte så lovande ut.
Man tappar också ganska mycket motivationen att göra någon mat åt henne när hon ändå bara spottar ut den och så får man slänga bort det.
Nåmen till näst tänker jag testa att göra makaronilåda, hon älskar i alla fall Sempers makaronilåda, så man kan ju hoppas på att hon kanske skulle kunna tycka om riktigt sådan också.

Grynost slinker hur bra ner som helst


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…