Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa

Har inte skrivt om mat på länge, för har lite kännts som vi har ätit samma mat hela tiden.
Men en super god, enkel, lätt och billig mat som vi äter allt för sällan är köttfärslimpa.

Du behöver:

500 g maletkött
1-2 lökar
1 vitlöksklyfta
1 ägg
några droppar tabasco
lite soja
1 msk tomatpurè
½ dl skorpsmulor
salt och peppar
lite färsk rosmarin
1 dl grädde
½-1 paket bacon

Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
Börja med att sätta maletköttet i en burk och "knåda" in salt och peppar. Skär löken och vitlöken i bitar. Blanda alla kryddor och ägget med maletköttet. Tillsätt grädden lite i taget undertiden du knådar maletköttet.
Forma maletköttet i till en "limpa" och sätt i en ugns form. Täck köttfärslimpan med bacon.
Sätt in i ugnen i ungefär 1 timme, beror lite på hur stor och chock den är.

(Man kan servera med köttfärslimpan tillexempel ugngrönsaker, då är det bara att sätta grönsakerna på samma form, samtidigt som du sätter in köttfärslimpan i ugnen. Svampsås passar också jättebra, då behöver du bara svamp, tillexempel champinjoner, lök, vitlök och grädde.)

Bon apetit!

Vi hade somm tillbehör, morot, jordärtskocka, palsternacka och kålrot.

Så gott!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…