Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa

Har inte skrivt om mat på länge, för har lite kännts som vi har ätit samma mat hela tiden.
Men en super god, enkel, lätt och billig mat som vi äter allt för sällan är köttfärslimpa.

Du behöver:

500 g maletkött
1-2 lökar
1 vitlöksklyfta
1 ägg
några droppar tabasco
lite soja
1 msk tomatpurè
½ dl skorpsmulor
salt och peppar
lite färsk rosmarin
1 dl grädde
½-1 paket bacon

Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
Börja med att sätta maletköttet i en burk och "knåda" in salt och peppar. Skär löken och vitlöken i bitar. Blanda alla kryddor och ägget med maletköttet. Tillsätt grädden lite i taget undertiden du knådar maletköttet.
Forma maletköttet i till en "limpa" och sätt i en ugns form. Täck köttfärslimpan med bacon.
Sätt in i ugnen i ungefär 1 timme, beror lite på hur stor och chock den är.

(Man kan servera med köttfärslimpan tillexempel ugngrönsaker, då är det bara att sätta grönsakerna på samma form, samtidigt som du sätter in köttfärslimpan i ugnen. Svampsås passar också jättebra, då behöver du bara svamp, tillexempel champinjoner, lök, vitlök och grädde.)

Bon apetit!

Vi hade somm tillbehör, morot, jordärtskocka, palsternacka och kålrot.

Så gott!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder