Fortsätt till huvudinnehåll

Molly 1 år!

För ett år sen så ändrades våra liv för alltid, Molly föddes efter 9 långa månaders väntan. Lite efter sju på kvällen (kommer inte ihåg exakt klockslag) så var hon äntligen här. Fast det känns som igår hon föddes så känns det samtidigt som att hon alltid funnits hos oss, kommer nästan inte ihåg hur livet var före Molly föddes. 

Molly börjar förstå mer och mer och komunicera bättre och bättre hela tiden. Hon kan flera stycken ord, mamma, pappa, titta, dä (där), ta ta (tack tack), hej, mm. Hon kan till och med säga en två ords mening, nämligen hon kan säga hej T*** ( hennes kusins namn) och ett par gånger har hon också sakt titta mamma. Mer och mer ord och ljud kommer varje dag, hon är jättrebra på att härma ljud som jag och Valter gör. 
Hon pekar på det hon vill ha och hon skakar på huvudet om det är något hon inte vill ha eller göra. Så det börjar bli ganska lätt att förstå vad hon vill och inte vill.
Hon går inte ännu, men längs soffan och med hjälp går hon riktigt bra, så tror att innom några månader så går hon själv.
Molly kan nästan äta själv med sked, går kanske inte helt perfekt ännu, men hon förstår tekniken och får alltid några skedar själv och hon vill alltid föröska äta själv ( men det är sååå såttigt, när det inte alltid är så lätt att hitta munnen pluss att ibland är det roligare att leka med maten än äta den).
Fingermaten går därimot sämre, är fortfarande bara avokado, grynost och bröd som hon äter, men det kommer säkert med tide (får man hoppas, eller så får hon leva på burkmat resten av livet).
Inga tänder har hon inte heller, men dom ploppar hoppeligen fram snart och det kanske skulle göra så att fingermaten skulle börja gå bättre.
I princip sover Molly hela nätter, hon vaknar nog upp varje natt vid 2-5 tiden och då brukar jag ta henne i vår säng och hon somnar om genast, så jag räknar de som nästan hela nätter. Men sen finns de tyvärr de nätterna som hon är vaken nästan en timme mellan 4-5. På dagarna sover 1-2 dagsömnar, beror lite på när hon vaknat på morgonen, men skulle villa föröska få det till bara en dagsömn varje dag. 
Potträningen går också riktigt bra, hon brukar alltid få sitta på pottan efter hon ätit och oftast kommer det kiss och några gånger har det till och med kommit mer än bara kiss. 

Men annors är Molly en glad, sprallig, energi fylld, dramatiskt söt liten flicka som älskar att busa.

Klar det blir presenter och sång genast på morgonen!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…