Fortsätt till huvudinnehåll

Molly 1 år!

För ett år sen så ändrades våra liv för alltid, Molly föddes efter 9 långa månaders väntan. Lite efter sju på kvällen (kommer inte ihåg exakt klockslag) så var hon äntligen här. Fast det känns som igår hon föddes så känns det samtidigt som att hon alltid funnits hos oss, kommer nästan inte ihåg hur livet var före Molly föddes. 

Molly börjar förstå mer och mer och komunicera bättre och bättre hela tiden. Hon kan flera stycken ord, mamma, pappa, titta, dä (där), ta ta (tack tack), hej, mm. Hon kan till och med säga en två ords mening, nämligen hon kan säga hej T*** ( hennes kusins namn) och ett par gånger har hon också sakt titta mamma. Mer och mer ord och ljud kommer varje dag, hon är jättrebra på att härma ljud som jag och Valter gör. 
Hon pekar på det hon vill ha och hon skakar på huvudet om det är något hon inte vill ha eller göra. Så det börjar bli ganska lätt att förstå vad hon vill och inte vill.
Hon går inte ännu, men längs soffan och med hjälp går hon riktigt bra, så tror att innom några månader så går hon själv.
Molly kan nästan äta själv med sked, går kanske inte helt perfekt ännu, men hon förstår tekniken och får alltid några skedar själv och hon vill alltid föröska äta själv ( men det är sååå såttigt, när det inte alltid är så lätt att hitta munnen pluss att ibland är det roligare att leka med maten än äta den).
Fingermaten går därimot sämre, är fortfarande bara avokado, grynost och bröd som hon äter, men det kommer säkert med tide (får man hoppas, eller så får hon leva på burkmat resten av livet).
Inga tänder har hon inte heller, men dom ploppar hoppeligen fram snart och det kanske skulle göra så att fingermaten skulle börja gå bättre.
I princip sover Molly hela nätter, hon vaknar nog upp varje natt vid 2-5 tiden och då brukar jag ta henne i vår säng och hon somnar om genast, så jag räknar de som nästan hela nätter. Men sen finns de tyvärr de nätterna som hon är vaken nästan en timme mellan 4-5. På dagarna sover 1-2 dagsömnar, beror lite på när hon vaknat på morgonen, men skulle villa föröska få det till bara en dagsömn varje dag. 
Potträningen går också riktigt bra, hon brukar alltid få sitta på pottan efter hon ätit och oftast kommer det kiss och några gånger har det till och med kommit mer än bara kiss. 

Men annors är Molly en glad, sprallig, energi fylld, dramatiskt söt liten flicka som älskar att busa.

Klar det blir presenter och sång genast på morgonen!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…