Fortsätt till huvudinnehåll

När skall hon lära sig att sova?!?

Molly har nu igen de senaste veckorna vaknat helt för tidigt, nämligligen mellan 5-5.30, och det är helt för tidigt för mig. Jag vet inte heller vad jag skall göra för att få henne att somna om elle sova längre, jag stänger alltid dörren så det är mörkt i sovrummet dessutom har vi mörkläggningsgardiner och vi har ganska svalt i vårt sovrum. Men ändå så vaknar hon helt för tidigt! Och det är helt tydligt för tidigt för henne också, för det har nu hänt ett par gånger att hon somna på soffan vid 9-tiden, eller i vagnen om vi varit ute och gå. Hon bara helt plötsligt somnar, helt utan tutt så slockar hon bara. Då brukar jag nog låta henne sova i ungefär 20 minuter så väcker jag henne så inte hela dyngsrytmen ska bli fel.
Men jag bara inte förstår varför hon måste vakna så tidigt, börjar bli lite trött på det här! Vi hade en period då hon vaknade vid 6-6.30 och det går för mig, men när klockan visar 5 någonting så är det bara för tidigt för mig att vakna!
Funderade i ett skede också på om det är så att hon vaknar för hon är hungrig, för kvällsmaten brukar hon inte villa äta så bra, men inte somnar hon om fast jag ger henne mjölk. Det är helt omöjligt att få henen att somna om.


Nåmen får se hur blir med hennes sovande sen när vi flyttar, kanske hon se börjar sova bättre när hon får ett eget rum, hoppas på de i alla fall!

Min sovande sötnos!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…