Fortsätt till huvudinnehåll

Jobb och grillparty

Så var veckoslutet över och en ny vecka igen.
Fredagen kväll och hela lördagen spenderade jag på jobbet, och förvånadsvärt lugn var det.Säkert pga. att det var vappen förra helgen och det var så bra väder nu i helgen att människor säkert har farit till sina sommarställen.

Vi har tillsammans med Valters kusin, flickvän, en Valters kompis och Valters syster Mädis en liten middagsgrupp och igår var det vår tur att stå för middagen. Såklart måste de grillas när vädret var helt bra och när man ändå har en grill! Så det blev massor med god grill mat, vin och trevlgit sällskap. Är nog så trevligt med ägen gård och grill, kommer bli en massa god grillmat den här våren och sommaren.


Bordet dukat, ända som fattas är gästerna och maten

Klart Molly skulle vara med på gården när vi grillar

O
Vi grillade ribs, chiken wings och spätt med grisinnerfilé, zucchini, shitakesvamp och paprika, och med det hade vi också en fräch kålsallad och en chilisås

Molly älskade att få leka med faster Mädis.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…