Fortsätt till huvudinnehåll

Mollys utveckling

Molly börjar mer och mer bli ett småbarn, hon är verkligen ingen bebis mera. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag det är ganska skönt. Hon förstår nästan allt vad man säger åt henne och hon är också helt bra på att berätta vad hon vill. Okej, ibland är det lite svårt att förstå henne, men ibland tror jag också att hon inte riktigt själv vet vad hon vill.

Hon pratar på som bara vad och jag sku säga att i alla fall en gång i veckan kommer det något nytt ord, men nu de senaste veckorna har det nog nästan kommit dagligen ett nytt ord. Nu kan hon tex säga, mamma,pappa, hej, hejdå, hallo titta, där, vof vof, kvack kvack, muu, kakka, kissa, dricka, äta, nä och jo, sitta och mycke mera ord men kommer inte på de nu.
Hon tog också sina första steg utan stöd på 1-maj, ännu går nog hon inte, men tror det händer nu viken dag som helst. Hon går hur bra som helst bara man är framför henne och och drar bort fingrarna från hennes händer, hon förstår inte riktigt att hon kan gå utan stöd. MEN idag gick hon helt plötsligt flera steg, säkert ca 10 steg utan att jag var framför henne!! Så tror vi har en liten flicka som snart springer runt om kring här hemma.

Molly har också börjat mer och mer leka för sig själv, och det måst jag nog säga att är jätteskönt. Borde bara köpa någo roliga leksaker för henne, känns som vi bara har bebi leksaker eller klossar. Men har inte hittat någo roligt ännu...

Sen har hon äntligen börjat sova!! Under de två senaste veckorna har hon sovit hela nätter alla förutom kanske en eller två nätter. Hon sover också längre på morgorna nuförtiden, ofast brukar vi nu vakna vid 6.30-7.00, så skönt. Jag tror att det som gjorde att hon började sova är att jag inte mera tar henne till vår säng och jag går inte ner på nätterna om hon lite skriker till. Och om hon har vaknat vid 5 så låter jag henne skrika i sängen och oftast brukar de bli tyst en stund, okej jag kan ju inte vara säker på att somnar hon eller leker hon, men så länge jag inte behöver stiga upp klockan 5 så är jag riktigt nöjd.
Hon har också äntligen börjat somna av sig själv för dagssömnarna också, har alltid måsta vagga på vagnen tills hon somnar, men nu för tiden somnar hon av sig själv innom 5 minuter.

Vår lilla bebi börjar bli en stor flicka

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…