Fortsätt till huvudinnehåll

Mollys utveckling

Molly börjar mer och mer bli ett småbarn, hon är verkligen ingen bebis mera. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag det är ganska skönt. Hon förstår nästan allt vad man säger åt henne och hon är också helt bra på att berätta vad hon vill. Okej, ibland är det lite svårt att förstå henne, men ibland tror jag också att hon inte riktigt själv vet vad hon vill.

Hon pratar på som bara vad och jag sku säga att i alla fall en gång i veckan kommer det något nytt ord, men nu de senaste veckorna har det nog nästan kommit dagligen ett nytt ord. Nu kan hon tex säga, mamma,pappa, hej, hejdå, hallo titta, där, vof vof, kvack kvack, muu, kakka, kissa, dricka, äta, nä och jo, sitta och mycke mera ord men kommer inte på de nu.
Hon tog också sina första steg utan stöd på 1-maj, ännu går nog hon inte, men tror det händer nu viken dag som helst. Hon går hur bra som helst bara man är framför henne och och drar bort fingrarna från hennes händer, hon förstår inte riktigt att hon kan gå utan stöd. MEN idag gick hon helt plötsligt flera steg, säkert ca 10 steg utan att jag var framför henne!! Så tror vi har en liten flicka som snart springer runt om kring här hemma.

Molly har också börjat mer och mer leka för sig själv, och det måst jag nog säga att är jätteskönt. Borde bara köpa någo roliga leksaker för henne, känns som vi bara har bebi leksaker eller klossar. Men har inte hittat någo roligt ännu...

Sen har hon äntligen börjat sova!! Under de två senaste veckorna har hon sovit hela nätter alla förutom kanske en eller två nätter. Hon sover också längre på morgorna nuförtiden, ofast brukar vi nu vakna vid 6.30-7.00, så skönt. Jag tror att det som gjorde att hon började sova är att jag inte mera tar henne till vår säng och jag går inte ner på nätterna om hon lite skriker till. Och om hon har vaknat vid 5 så låter jag henne skrika i sängen och oftast brukar de bli tyst en stund, okej jag kan ju inte vara säker på att somnar hon eller leker hon, men så länge jag inte behöver stiga upp klockan 5 så är jag riktigt nöjd.
Hon har också äntligen börjat somna av sig själv för dagssömnarna också, har alltid måsta vagga på vagnen tills hon somnar, men nu för tiden somnar hon av sig själv innom 5 minuter.

Vår lilla bebi börjar bli en stor flicka

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…