Fortsätt till huvudinnehåll

Mollys utveckling

Molly börjar mer och mer bli ett småbarn, hon är verkligen ingen bebis mera. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag det är ganska skönt. Hon förstår nästan allt vad man säger åt henne och hon är också helt bra på att berätta vad hon vill. Okej, ibland är det lite svårt att förstå henne, men ibland tror jag också att hon inte riktigt själv vet vad hon vill.

Hon pratar på som bara vad och jag sku säga att i alla fall en gång i veckan kommer det något nytt ord, men nu de senaste veckorna har det nog nästan kommit dagligen ett nytt ord. Nu kan hon tex säga, mamma,pappa, hej, hejdå, hallo titta, där, vof vof, kvack kvack, muu, kakka, kissa, dricka, äta, nä och jo, sitta och mycke mera ord men kommer inte på de nu.
Hon tog också sina första steg utan stöd på 1-maj, ännu går nog hon inte, men tror det händer nu viken dag som helst. Hon går hur bra som helst bara man är framför henne och och drar bort fingrarna från hennes händer, hon förstår inte riktigt att hon kan gå utan stöd. MEN idag gick hon helt plötsligt flera steg, säkert ca 10 steg utan att jag var framför henne!! Så tror vi har en liten flicka som snart springer runt om kring här hemma.

Molly har också börjat mer och mer leka för sig själv, och det måst jag nog säga att är jätteskönt. Borde bara köpa någo roliga leksaker för henne, känns som vi bara har bebi leksaker eller klossar. Men har inte hittat någo roligt ännu...

Sen har hon äntligen börjat sova!! Under de två senaste veckorna har hon sovit hela nätter alla förutom kanske en eller två nätter. Hon sover också längre på morgorna nuförtiden, ofast brukar vi nu vakna vid 6.30-7.00, så skönt. Jag tror att det som gjorde att hon började sova är att jag inte mera tar henne till vår säng och jag går inte ner på nätterna om hon lite skriker till. Och om hon har vaknat vid 5 så låter jag henne skrika i sängen och oftast brukar de bli tyst en stund, okej jag kan ju inte vara säker på att somnar hon eller leker hon, men så länge jag inte behöver stiga upp klockan 5 så är jag riktigt nöjd.
Hon har också äntligen börjat somna av sig själv för dagssömnarna också, har alltid måsta vagga på vagnen tills hon somnar, men nu för tiden somnar hon av sig själv innom 5 minuter.

Vår lilla bebi börjar bli en stor flicka

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…