Fortsätt till huvudinnehåll

Vappen och 1-maj

Så var vappen och 1-maj över och en riktig trevlig helg har vi haft.
På lördagen så kom mina föreledrar, Valters mamma och mormor hit på middag. Trots kylan och de dåliga vädret så testade vi vår grill för första gånge, och sjukt god mat blev det. Till förätt hade vi ört- och vitlöksmarinerade scampings som vi satt på spätt och grillade, med det hade vi en avokado-wasabicreme, sjukt gott. Till huvudrätt grillade vi ribbs och med det hade vi couscous och tzatziki, också det helt sjukt gott. Och till efterrätt så hade vi såklart munkar och struvor.
Med andra ord en riktigt lyckad middag med god mat och trevligt sällskap.

1-maj gick också riktigt bra, på kvällen for jag iväg på jobb och det vara som det brukar på jobbet, massor med kunder, men det här året så slutade det förvårnadsvärt tidigt, normalt brukar vi stänga kring 01 men nu hade vi redan valomerkki (ingen aning om vad det är på svenska) redan vid halv 12 för då hade vi inte mera så mycket kunder kvar och de kunderna vi hade började vara i sånt sick att man ändå inte kunde sälja åt dom.

PS. Gissa vem som dessutom tog sina första steg på 1-maj??!!?? Molly!!! Tog sin lilla tid för henne att förstå att man kan släppa taget, men nu äntligen. Får se hur länge det tar tills hon helt ordentligt börjar gå!

Vappen dukning med serpentiner!


Ballonger måst man ju ha på vappen. Delfinbalongen fick Molly av mormor. ( Ballongerna i taket föll tyvärr ner före gästerna kom, men det var fint i alla fall i en stund)

Mollys vappen klädsel var färgran!

Valter grillar scamping

Mmmm, ribbs... Nami!

Mormor gjorde jättegoda struvor!

Mjöd måste man ju dricka på vappen, och klart det är egengjord!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…