Fortsätt till huvudinnehåll

Vappen och 1-maj

Så var vappen och 1-maj över och en riktig trevlig helg har vi haft.
På lördagen så kom mina föreledrar, Valters mamma och mormor hit på middag. Trots kylan och de dåliga vädret så testade vi vår grill för första gånge, och sjukt god mat blev det. Till förätt hade vi ört- och vitlöksmarinerade scampings som vi satt på spätt och grillade, med det hade vi en avokado-wasabicreme, sjukt gott. Till huvudrätt grillade vi ribbs och med det hade vi couscous och tzatziki, också det helt sjukt gott. Och till efterrätt så hade vi såklart munkar och struvor.
Med andra ord en riktigt lyckad middag med god mat och trevligt sällskap.

1-maj gick också riktigt bra, på kvällen for jag iväg på jobb och det vara som det brukar på jobbet, massor med kunder, men det här året så slutade det förvårnadsvärt tidigt, normalt brukar vi stänga kring 01 men nu hade vi redan valomerkki (ingen aning om vad det är på svenska) redan vid halv 12 för då hade vi inte mera så mycket kunder kvar och de kunderna vi hade började vara i sånt sick att man ändå inte kunde sälja åt dom.

PS. Gissa vem som dessutom tog sina första steg på 1-maj??!!?? Molly!!! Tog sin lilla tid för henne att förstå att man kan släppa taget, men nu äntligen. Får se hur länge det tar tills hon helt ordentligt börjar gå!

Vappen dukning med serpentiner!


Ballonger måst man ju ha på vappen. Delfinbalongen fick Molly av mormor. ( Ballongerna i taket föll tyvärr ner före gästerna kom, men det var fint i alla fall i en stund)

Mollys vappen klädsel var färgran!

Valter grillar scamping

Mmmm, ribbs... Nami!

Mormor gjorde jättegoda struvor!

Mjöd måste man ju dricka på vappen, och klart det är egengjord!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…