Fortsätt till huvudinnehåll

Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma efter en het vecka i Frankrike. Fast det är skönt att ibland få åka bort så är det nog alltid skönt att få komma hem igen.

En riktig lyckad resa var det, med massor god mat, gott rosè och riktigt varmt väder. Var till och med nästan för hett några dagar, de var 30 grader i skuggan och då kunde man intens vara i solen för det blev så hett.
Det blev kanske inte så lugn och avslappnad resa som jag hade hoppats på, jag hade lite drömt om att Molly skulle leka massor med Valters bror och syster och jag bara skulle få ligga och ta det lugn. Men tyvärr blev det inte så, för helt tydligt tycker inte Molly om så stora förendringar, för hon var helt fast i mig hela veckan. Ingen fick röra i henne förutom jag, ibland kunde hon leka ett par minuter med Valters bror men så måste hon komma till mig, inte kunder jag heller gå på vessan i fred en ända gång utan att hon kom utanför och skrek. Så jag har varit ganska så fast limmad i Molly. Men de sista dagarna började hon lite vänja sig, då kunder hon riktigt bra leka med Valters syskon och det kunde till och med ta henne i famnen utan att hon blev helt hysterisk. Ibland blev det nog lite små jobbigt att ha Molly i famnen hela tiden eller leka med henne eller läsa åt henne. Alla andra ligger och chillar , simmar i simmbasängene eller spelar fotboll och jag måste hela tiden vara med Molly.
Ibland hade jag turen att jag fick läst ett helt kappittel i min bok på en gång, men det hände inte så ofta.

Att flyga med Molly var inte riktigt heller så lätt, resan dit gick bättre än förväntat, men inte vad et helt lätt, men som tur hade vi massor med majskrokar, nya pixiböcker, leksaker och netflix som fungerade som underhållning. Men på resan tillbaks så borde Molly somnat för natten, och det gick inte så lätt, en halv timme före vi landade så somnade Molly, och då var klockan lite före 22, när hon normalt somnar före 20. Så vi hade en övertrött liten flicka som vägrade sitta still mer än två sekunder. Idag har jag muskelvärk i armarna från att ha haft henne i famnen.
Sen somnade hon i bilen och sov som en stock till lite före 9, så det var helt skönt.

(Bilder från resan sätter jag upp imorgon.)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder