Fortsätt till huvudinnehåll

Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma efter en het vecka i Frankrike. Fast det är skönt att ibland få åka bort så är det nog alltid skönt att få komma hem igen.

En riktig lyckad resa var det, med massor god mat, gott rosè och riktigt varmt väder. Var till och med nästan för hett några dagar, de var 30 grader i skuggan och då kunde man intens vara i solen för det blev så hett.
Det blev kanske inte så lugn och avslappnad resa som jag hade hoppats på, jag hade lite drömt om att Molly skulle leka massor med Valters bror och syster och jag bara skulle få ligga och ta det lugn. Men tyvärr blev det inte så, för helt tydligt tycker inte Molly om så stora förendringar, för hon var helt fast i mig hela veckan. Ingen fick röra i henne förutom jag, ibland kunde hon leka ett par minuter med Valters bror men så måste hon komma till mig, inte kunder jag heller gå på vessan i fred en ända gång utan att hon kom utanför och skrek. Så jag har varit ganska så fast limmad i Molly. Men de sista dagarna började hon lite vänja sig, då kunder hon riktigt bra leka med Valters syskon och det kunde till och med ta henne i famnen utan att hon blev helt hysterisk. Ibland blev det nog lite små jobbigt att ha Molly i famnen hela tiden eller leka med henne eller läsa åt henne. Alla andra ligger och chillar , simmar i simmbasängene eller spelar fotboll och jag måste hela tiden vara med Molly.
Ibland hade jag turen att jag fick läst ett helt kappittel i min bok på en gång, men det hände inte så ofta.

Att flyga med Molly var inte riktigt heller så lätt, resan dit gick bättre än förväntat, men inte vad et helt lätt, men som tur hade vi massor med majskrokar, nya pixiböcker, leksaker och netflix som fungerade som underhållning. Men på resan tillbaks så borde Molly somnat för natten, och det gick inte så lätt, en halv timme före vi landade så somnade Molly, och då var klockan lite före 22, när hon normalt somnar före 20. Så vi hade en övertrött liten flicka som vägrade sitta still mer än två sekunder. Idag har jag muskelvärk i armarna från att ha haft henne i famnen.
Sen somnade hon i bilen och sov som en stock till lite före 9, så det var helt skönt.

(Bilder från resan sätter jag upp imorgon.)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…