Fortsätt till huvudinnehåll

Mat vägran

Molly har nu den senaste veckan inte riktigt villa äta, och det börjar bli riktigt frustrerande. Hon har ju nog alltid varit lite små krånglig och inte någon super bra ätare. Men det har egentligen blivit bättre sen hon börja äta riktig mat, okej hon har svårt att smaka på nya saker, men när hon får något hon tycker om så äter hon av det och mycket.
Men nu de senaste dagarna har det varit riktigt svårt att få i henne någon mat alls, fast man ger henne hennes favoriträtter, så vägrar hon, blir gråt eller så börjar hon leka med maten, ibland så hon säger hon tack tack före hon ens fått mat. Vet inte om det är nya tänder påväg eller om det bara är någonslags trots.
Sen har det gått flera gånger så att hon säger tack tack, vi städar bort maten, hon går på pottan och sen leker lite och efter en stund vill hon sen ha lite mera mat, och ibland har jag värmt något åt henne och så äter hon ingen bara 2 gafflar och så är det tack tack.
Nåmen hoppeligen är det bara en fas eller något och går över snart, för om inte så vet jag inte hur länge mitt tålamod räcker och är hemskt hur mycket mat som går i roskisen för tillfället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…