Fortsätt till huvudinnehåll

Mat vägran

Molly har nu den senaste veckan inte riktigt villa äta, och det börjar bli riktigt frustrerande. Hon har ju nog alltid varit lite små krånglig och inte någon super bra ätare. Men det har egentligen blivit bättre sen hon börja äta riktig mat, okej hon har svårt att smaka på nya saker, men när hon får något hon tycker om så äter hon av det och mycket.
Men nu de senaste dagarna har det varit riktigt svårt att få i henne någon mat alls, fast man ger henne hennes favoriträtter, så vägrar hon, blir gråt eller så börjar hon leka med maten, ibland så hon säger hon tack tack före hon ens fått mat. Vet inte om det är nya tänder påväg eller om det bara är någonslags trots.
Sen har det gått flera gånger så att hon säger tack tack, vi städar bort maten, hon går på pottan och sen leker lite och efter en stund vill hon sen ha lite mera mat, och ibland har jag värmt något åt henne och så äter hon ingen bara 2 gafflar och så är det tack tack.
Nåmen hoppeligen är det bara en fas eller något och går över snart, för om inte så vet jag inte hur länge mitt tålamod räcker och är hemskt hur mycket mat som går i roskisen för tillfället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder