En lunch som är väldigt god att äta på sommaren är tomatsallad med mozzarella och pesto. Att göra pesto själv är dessutom väldigt lätt och tar inte många minuter, och om man vill kan man göra en lite större sats och äta fast nästa dag pestopasta eller något.
Men den här rätten är änligt mig en sån som bara kan äta på sommaren när det finns goda finska tomater.
Men det du behöver för att göra en egen pesto är för två personer:
1 kruka med basilika
1/5-1 citron
en vitlöksklyfta
1/5 dl rostade pinjefrön
ca 1/2-1 dl olivolja (beror på hur mycket man villa/hur tjock/tunn man vill ha den)
1/2 dl riven parmesanost
salt och peppar
Börja med att rosta pinjefröna i en stekpanna, låt dem sen svalna lite.
Sätt pinjefröna och vitlöksklyftan i en mixer och mixa så allt är krossat, tillsätt basilikan (riv bara av bladen och släng in i mixern), tillsätt citronsaften, salt och peppar.
Sen kan du hälla oljan lite i taget sammtidigt om som du mixar (det krävs en matbredare som har hål i locket så man kan hälla olja i samtidgt som den är på). Tillsätt parmesanen och mixa snabbt och så är det färdigt.
För att få en tomat-mozzarellasallad krävs bara några tomater, lite mozzarella (själv tycker jag bäst om buffalo mozzarella) och om du har kvar lite rostade pinjefrön så är det också gott att blanda med salladen. Om man vill kan man ännu sätta på salladen lite olivolja, balsamico och svartpeppar.
Bon Appétit!
Men den här rätten är änligt mig en sån som bara kan äta på sommaren när det finns goda finska tomater.
Men det du behöver för att göra en egen pesto är för två personer:
1 kruka med basilika
1/5-1 citron
en vitlöksklyfta
1/5 dl rostade pinjefrön
ca 1/2-1 dl olivolja (beror på hur mycket man villa/hur tjock/tunn man vill ha den)
1/2 dl riven parmesanost
salt och peppar
Börja med att rosta pinjefröna i en stekpanna, låt dem sen svalna lite.
Sätt pinjefröna och vitlöksklyftan i en mixer och mixa så allt är krossat, tillsätt basilikan (riv bara av bladen och släng in i mixern), tillsätt citronsaften, salt och peppar.
Sen kan du hälla oljan lite i taget sammtidigt om som du mixar (det krävs en matbredare som har hål i locket så man kan hälla olja i samtidgt som den är på). Tillsätt parmesanen och mixa snabbt och så är det färdigt.
För att få en tomat-mozzarellasallad krävs bara några tomater, lite mozzarella (själv tycker jag bäst om buffalo mozzarella) och om du har kvar lite rostade pinjefrön så är det också gott att blanda med salladen. Om man vill kan man ännu sätta på salladen lite olivolja, balsamico och svartpeppar.
Bon Appétit!
Kommentarer
Skicka en kommentar