Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling med curry till Molly

Jag har varit lite lat med att laga mat åt Molly ,det har blivit mycket burkmat på sistone. Men igår så gjorde jag lite kyckling curry åt henne. Idag fick hon smaka på det och hon var nog kanske inte helt super förtjust i det, men kanske det smakar bättre imorgon, hoppas jag i alla fall.

Du behöver:

4-5 dl vatten
1 kycklingfile
1 morot
1 paprika
en bit zuchini
en bit purjo
2 dl ris
1 tsk curry
persilja

Börja med att skära grönsakerna och kycklingen i lite mindre bitar. Sätt allt i en kastrull och låt små koka tills grönsakerna blir mjuka, ca 20 minuter. Sedan är det bara att mixa. Jag tyckte att det var lättast att mixa i en ordentlig mixer men om man bara har en stavmix så fungerar det säkert också.4 burkar som jag satt i frysen och sedan en lite större burk med två dagars mat som jag satt i kylskåpet.
Satt för lite vatten så måste tillägga lite vatten idag när jag värmde upp den till Molly.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Sommaren i bilder