Fortsätt till huvudinnehåll

Saker jag saknar

Jag älskar att vara mamma till Molly och jag kan inte tänka mig mera ett liv utan henne, hon är helt klart det bästa som finns.
Men det finns nog några saker jag verkligen saknar som man tyvärr inte får så ofta nuförtiden när man har en dotter. Jag tror inte heller jag är helt ensam om att sakna de sakerna, jag tror de flesta föräldrarna saknar de i mellan åt.


1. Att få sova! Jag har fått sova en hel natt sen Molly föddes, och jag kan helt ärligt säga att jag saknar att få sova. Jag skulle nästan göra vad som helts för att få sova en hel natt och få vakna av sig själv när man sovit färdigt. Jag är i och för sig en person som inte behöver så mycket sömn, men nog skulle de ju vara skönt att få sova en natt helt perfekt.

2. Egentid! Sen Molly föddes så har jag inte hunnit med så mycket egentig och det är nog något man måste uppoffra när man blir förälder. Men nog skulle de ju vara ganska skönt att få en hel dag för sig själv utan kakkablöjor, matanade och en lilen flicka som river i ens ben och ropar på mamma hela tiden. Okej nu när jag börjat jobba lite så kommer jag lite bort hemmifrån och det är nog ren ganska skönt, men kanske inte helt egentid kan man kalla det.

3. Skämma bort sig själv! Sen Molly föddes så har jag inte köpt mycket sakar åt mig själv. Man börjar nog prioritera barnet före än själv när man får ett. Det är ju klart det är viktigare att Molly ska ha kläder och mat än att jag köper kläder åt mig själv. Men min garderob borde nog lite förnyas men känns inte som helt det jag nu skall sätta pengar på.  Men det skulle ju nog vara helt trevligt om man någon månad skulle ha lite pengar över så man skulle kunna köpa lite kläder åt sig själv också.

4. Min kropp! Jag har nu aldrig varit smal, men före graviditeten var jag betydligt smalare än vad jag är nu. Min mage har nu aldrig varit perfekt och jag har nu kanske aldrig varit helt nöjd med min kropp. Men för tillfälle skulle jag nästan göra vad som helts för att få tillbaks kroppen jag hade före graviditeten. Nu har jag ändå en lös mage och bristningar på magen och jag trivs inte alls med min kropp för tillfället.

5. Tumis tid med Valter! Tumis tid med Valter saknar jag nog lite också, men det är nog bara att skylla oss själva egentligen att vi inte fixat barnvakt åt Molly och gjort något roligt tillsammans. Men på något sätt så känns inte det som number 1. Men klar det skulle vara kiva att få komma iväg ut med honom, fara och äta eller på bio och bara njuta av varandra och kunna ha en diskusion utan att Molly avbryter.

Men varje gång Molly kramar mej, pussar mig eller ler mot mig, eller skrattar så är nog alla uppoffringar man gjort helt klart värt det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder