Fortsätt till huvudinnehåll

Saker jag saknar

Jag älskar att vara mamma till Molly och jag kan inte tänka mig mera ett liv utan henne, hon är helt klart det bästa som finns.
Men det finns nog några saker jag verkligen saknar som man tyvärr inte får så ofta nuförtiden när man har en dotter. Jag tror inte heller jag är helt ensam om att sakna de sakerna, jag tror de flesta föräldrarna saknar de i mellan åt.


1. Att få sova! Jag har fått sova en hel natt sen Molly föddes, och jag kan helt ärligt säga att jag saknar att få sova. Jag skulle nästan göra vad som helts för att få sova en hel natt och få vakna av sig själv när man sovit färdigt. Jag är i och för sig en person som inte behöver så mycket sömn, men nog skulle de ju vara skönt att få sova en natt helt perfekt.

2. Egentid! Sen Molly föddes så har jag inte hunnit med så mycket egentig och det är nog något man måste uppoffra när man blir förälder. Men nog skulle de ju vara ganska skönt att få en hel dag för sig själv utan kakkablöjor, matanade och en lilen flicka som river i ens ben och ropar på mamma hela tiden. Okej nu när jag börjat jobba lite så kommer jag lite bort hemmifrån och det är nog ren ganska skönt, men kanske inte helt egentid kan man kalla det.

3. Skämma bort sig själv! Sen Molly föddes så har jag inte köpt mycket sakar åt mig själv. Man börjar nog prioritera barnet före än själv när man får ett. Det är ju klart det är viktigare att Molly ska ha kläder och mat än att jag köper kläder åt mig själv. Men min garderob borde nog lite förnyas men känns inte som helt det jag nu skall sätta pengar på.  Men det skulle ju nog vara helt trevligt om man någon månad skulle ha lite pengar över så man skulle kunna köpa lite kläder åt sig själv också.

4. Min kropp! Jag har nu aldrig varit smal, men före graviditeten var jag betydligt smalare än vad jag är nu. Min mage har nu aldrig varit perfekt och jag har nu kanske aldrig varit helt nöjd med min kropp. Men för tillfälle skulle jag nästan göra vad som helts för att få tillbaks kroppen jag hade före graviditeten. Nu har jag ändå en lös mage och bristningar på magen och jag trivs inte alls med min kropp för tillfället.

5. Tumis tid med Valter! Tumis tid med Valter saknar jag nog lite också, men det är nog bara att skylla oss själva egentligen att vi inte fixat barnvakt åt Molly och gjort något roligt tillsammans. Men på något sätt så känns inte det som number 1. Men klar det skulle vara kiva att få komma iväg ut med honom, fara och äta eller på bio och bara njuta av varandra och kunna ha en diskusion utan att Molly avbryter.

Men varje gång Molly kramar mej, pussar mig eller ler mot mig, eller skrattar så är nog alla uppoffringar man gjort helt klart värt det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…