Fortsätt till huvudinnehåll

Saker jag saknar

Jag älskar att vara mamma till Molly och jag kan inte tänka mig mera ett liv utan henne, hon är helt klart det bästa som finns.
Men det finns nog några saker jag verkligen saknar som man tyvärr inte får så ofta nuförtiden när man har en dotter. Jag tror inte heller jag är helt ensam om att sakna de sakerna, jag tror de flesta föräldrarna saknar de i mellan åt.


1. Att få sova! Jag har fått sova en hel natt sen Molly föddes, och jag kan helt ärligt säga att jag saknar att få sova. Jag skulle nästan göra vad som helts för att få sova en hel natt och få vakna av sig själv när man sovit färdigt. Jag är i och för sig en person som inte behöver så mycket sömn, men nog skulle de ju vara skönt att få sova en natt helt perfekt.

2. Egentid! Sen Molly föddes så har jag inte hunnit med så mycket egentig och det är nog något man måste uppoffra när man blir förälder. Men nog skulle de ju vara ganska skönt att få en hel dag för sig själv utan kakkablöjor, matanade och en lilen flicka som river i ens ben och ropar på mamma hela tiden. Okej nu när jag börjat jobba lite så kommer jag lite bort hemmifrån och det är nog ren ganska skönt, men kanske inte helt egentid kan man kalla det.

3. Skämma bort sig själv! Sen Molly föddes så har jag inte köpt mycket sakar åt mig själv. Man börjar nog prioritera barnet före än själv när man får ett. Det är ju klart det är viktigare att Molly ska ha kläder och mat än att jag köper kläder åt mig själv. Men min garderob borde nog lite förnyas men känns inte som helt det jag nu skall sätta pengar på.  Men det skulle ju nog vara helt trevligt om man någon månad skulle ha lite pengar över så man skulle kunna köpa lite kläder åt sig själv också.

4. Min kropp! Jag har nu aldrig varit smal, men före graviditeten var jag betydligt smalare än vad jag är nu. Min mage har nu aldrig varit perfekt och jag har nu kanske aldrig varit helt nöjd med min kropp. Men för tillfälle skulle jag nästan göra vad som helts för att få tillbaks kroppen jag hade före graviditeten. Nu har jag ändå en lös mage och bristningar på magen och jag trivs inte alls med min kropp för tillfället.

5. Tumis tid med Valter! Tumis tid med Valter saknar jag nog lite också, men det är nog bara att skylla oss själva egentligen att vi inte fixat barnvakt åt Molly och gjort något roligt tillsammans. Men på något sätt så känns inte det som number 1. Men klar det skulle vara kiva att få komma iväg ut med honom, fara och äta eller på bio och bara njuta av varandra och kunna ha en diskusion utan att Molly avbryter.

Men varje gång Molly kramar mej, pussar mig eller ler mot mig, eller skrattar så är nog alla uppoffringar man gjort helt klart värt det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Sommaren i bilder

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…