Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen bebis mera

Om en vecka blir Molly 1,5 år, och under sommaren har hon utvecklas massor och dessutom vuxigt massor. Hon är ingen bebis mera, hon har under sommaren blivit ett småbarn. Hon förstår allt vad man säger åt henne, eller i alla fall nästan allt, hon komunicerar själv också väldigt bra, så gott som oftast förstår man vad hon vill.
Hennes ordföråd bara växer och växer, nu för tiden kan hon säga en tre ords mening, där är (pappa, mamma, voff voff mm). Skulle säga att hon säkert under sommaren har lärt sig 10-20 nya ord. S och F är bokstäver hon borde lära sig, finns massor med ord hon kan som börjar på S men som hon istället säger som T. Så inte är det alltid så lätt att förstå vad hon säger, men man lär sig ganska snabbt.
Hon är också väldigt bra på att apa vad man gör eller säger åt henne, så man skall nog vara försiktig med vad för ord man andvänder.

Hon går också hur bra som helst, till och med nästan springer, tror det var ganska bra balans övning att vara på lande och gå på ojämn teräng.

Hon har också börjat bli bättre på att hitta på lekar, man kan se att hon ibland har en point när hon leker, och hon blir bara bättre på det hela tiden. Så snart kan hon väll börja leka och sysselsätta sig själv längre än 10 minuter (hoppas det i alla fall).

Men äntligen under den här sommaren har Molly växt massor!! Kanske hon behöver sol för att växa... Hon har varit storlek 74 i över ett halvt år om inte till och med längre. Men nu under sommaren så måste jag gå igenom alla hennes kläder och sätta bort över hälften, har till och med måsta köpa kläder för har inte haft så mycket i storlek 80-86.
De somt är lite små störande är att hon är ganska lång och smal, så det finns väldigt få byxor som påriktigt är bra på henne, antingen faller dom ner och är perfekt längd, eller så är dom helt för korta men hålls uppe. Hon sku tydligen behöva lite mera fett på magen och rumpan.
Ska bli intressant att se hur mycket hon väger och hur lång hon har blivit sen på 1,5 års rådgivnings kontrollen.

Jag måste nog säga att jag tycker det bara blir roligare och roligare desstu äldre Molly blir, för tycker det är mycket lättare att kunna komunicera med henne och hon kan berätta vad hon vill. Och ärligt talat så saknar jag inte så mycket bebis tiden, tycker bara det är skönt att den är över!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Äntligen några dagar ledigt

Äntligen har jag flera dagar ledigt från jobbet, och måst nog säga att det är ganska skönt. Känns som jag inte gjort något annat än jobbad sen jag kom tillbaks på semester.
Dessutom har vi inte så mycket inplaner så tänker faktist bara njuta av att vara med familjen och göra det vi känner för. Snart blir det ändå dagisstart och mera jobb så måste föröska njuta av tiden vi har tillsammans så länge vi kan.

Idag har vi varit på 1,5-års granskningen på rådgivninge, och Molly har vuxit fint, hela 8999 g och 77 cm lång. Sen har vi också varit på besök hos min kompis Annika, det är nog jätteroligt att vi har barn i samma ålder, och jag hoppas verkligen Molly och Annikas flicka M blir bra vänner. Jag och Annika har nämligen kännt varandra sen vi var ungefär 2-3 år. Så det skulle vara jätteroligt om Molly och M blir bästa kompisar. För tillfälle värkar det i alla fall gå bra, de är ganska snälla med varandra i alla fall, hehe.
Nu är Valter och Molly ute på promenad och jag passar på att blogga…