Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen bebis mera

Om en vecka blir Molly 1,5 år, och under sommaren har hon utvecklas massor och dessutom vuxigt massor. Hon är ingen bebis mera, hon har under sommaren blivit ett småbarn. Hon förstår allt vad man säger åt henne, eller i alla fall nästan allt, hon komunicerar själv också väldigt bra, så gott som oftast förstår man vad hon vill.
Hennes ordföråd bara växer och växer, nu för tiden kan hon säga en tre ords mening, där är (pappa, mamma, voff voff mm). Skulle säga att hon säkert under sommaren har lärt sig 10-20 nya ord. S och F är bokstäver hon borde lära sig, finns massor med ord hon kan som börjar på S men som hon istället säger som T. Så inte är det alltid så lätt att förstå vad hon säger, men man lär sig ganska snabbt.
Hon är också väldigt bra på att apa vad man gör eller säger åt henne, så man skall nog vara försiktig med vad för ord man andvänder.

Hon går också hur bra som helst, till och med nästan springer, tror det var ganska bra balans övning att vara på lande och gå på ojämn teräng.

Hon har också börjat bli bättre på att hitta på lekar, man kan se att hon ibland har en point när hon leker, och hon blir bara bättre på det hela tiden. Så snart kan hon väll börja leka och sysselsätta sig själv längre än 10 minuter (hoppas det i alla fall).

Men äntligen under den här sommaren har Molly växt massor!! Kanske hon behöver sol för att växa... Hon har varit storlek 74 i över ett halvt år om inte till och med längre. Men nu under sommaren så måste jag gå igenom alla hennes kläder och sätta bort över hälften, har till och med måsta köpa kläder för har inte haft så mycket i storlek 80-86.
De somt är lite små störande är att hon är ganska lång och smal, så det finns väldigt få byxor som påriktigt är bra på henne, antingen faller dom ner och är perfekt längd, eller så är dom helt för korta men hålls uppe. Hon sku tydligen behöva lite mera fett på magen och rumpan.
Ska bli intressant att se hur mycket hon väger och hur lång hon har blivit sen på 1,5 års rådgivnings kontrollen.

Jag måste nog säga att jag tycker det bara blir roligare och roligare desstu äldre Molly blir, för tycker det är mycket lättare att kunna komunicera med henne och hon kan berätta vad hon vill. Och ärligt talat så saknar jag inte så mycket bebis tiden, tycker bara det är skönt att den är över!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Näst bästa dagen i mitt liv!

Den bästa dagen i mitt liv var när Molly föddes, men igår kväll kommer på en bra andra plats. Nämligen Valter fria!
Han gick ner på knä och sa att han vill dela resten av sitt liv med mig och Molly och så frågade han om jag vill dela mitt liv med honom. Och det vill jag ju såklart göra!!
Han hade till och med en "ring", plastdelen man drar bort från mjölkförpackningen när man öppnar den. I början av vårt förhållande så skämt friade Valter men just plastdelen från mjölkförpackningen, så det var ju nog lite romantiskt att han just andvände den som ring.

Men fast min nuvarande ring är jättefin så vill jag ha en riktig ring, frågan är bara om jag vill ha en simpel utan någo diamanter eller om jag vill ha diamanter. Tror jag vill ha en med diamanter nu och sen som vigselring får det bli en simpel.

Bröllopet kommer först vara troligtvis om två år. Valter som är sjukskriven och jag vårdledig så känns det lite som att vi kanske inte har råd för tillfället med någon stor fest.
Men l…

Vår lilla mamis

Jag har tagit hand om Molly så gott som själv ända sedan Valter blev sjukskriven i början av juni. Jag har matat henne, lagt henne och sova och bytt blöja. Det ända Valter har klarat av är att göra är att umgås och leka med henne. Fast man skulle tro att när Molly får vara så mycket med sin pappa så skulle hon inte bli så fast i mig, men nej så är det inte. Nu när Valter kan börja hjälpa lite, med tex. matningen eller att sätta henne och sova, så duger inte han. Om han skall försöka ge mat till Molly så vägrar hon äta, men sen när jag matar så går det hur bra som helst. Likadant med att sätta henne och sova, (vi ger alltid mjölk till henne i sängen så hon sen somnar när hon äter), hon vägrar äta mjölken om det är Valter som ger den, hon blir helt super sur och börjar skrika, det ända som duger då är att vara i pappas famn, så fort han sätter ner henne i sängen så börjar hon skrika. Men när jag kommer och ge henne mjölken tar hon det nästan direkt.

Jag kommer börja att jobba ett par tu…

Sommaren i bilder