Fortsätt till huvudinnehåll

Ingen bebis mera

Om en vecka blir Molly 1,5 år, och under sommaren har hon utvecklas massor och dessutom vuxigt massor. Hon är ingen bebis mera, hon har under sommaren blivit ett småbarn. Hon förstår allt vad man säger åt henne, eller i alla fall nästan allt, hon komunicerar själv också väldigt bra, så gott som oftast förstår man vad hon vill.
Hennes ordföråd bara växer och växer, nu för tiden kan hon säga en tre ords mening, där är (pappa, mamma, voff voff mm). Skulle säga att hon säkert under sommaren har lärt sig 10-20 nya ord. S och F är bokstäver hon borde lära sig, finns massor med ord hon kan som börjar på S men som hon istället säger som T. Så inte är det alltid så lätt att förstå vad hon säger, men man lär sig ganska snabbt.
Hon är också väldigt bra på att apa vad man gör eller säger åt henne, så man skall nog vara försiktig med vad för ord man andvänder.

Hon går också hur bra som helst, till och med nästan springer, tror det var ganska bra balans övning att vara på lande och gå på ojämn teräng.

Hon har också börjat bli bättre på att hitta på lekar, man kan se att hon ibland har en point när hon leker, och hon blir bara bättre på det hela tiden. Så snart kan hon väll börja leka och sysselsätta sig själv längre än 10 minuter (hoppas det i alla fall).

Men äntligen under den här sommaren har Molly växt massor!! Kanske hon behöver sol för att växa... Hon har varit storlek 74 i över ett halvt år om inte till och med längre. Men nu under sommaren så måste jag gå igenom alla hennes kläder och sätta bort över hälften, har till och med måsta köpa kläder för har inte haft så mycket i storlek 80-86.
De somt är lite små störande är att hon är ganska lång och smal, så det finns väldigt få byxor som påriktigt är bra på henne, antingen faller dom ner och är perfekt längd, eller så är dom helt för korta men hålls uppe. Hon sku tydligen behöva lite mera fett på magen och rumpan.
Ska bli intressant att se hur mycket hon väger och hur lång hon har blivit sen på 1,5 års rådgivnings kontrollen.

Jag måste nog säga att jag tycker det bara blir roligare och roligare desstu äldre Molly blir, för tycker det är mycket lättare att kunna komunicera med henne och hon kan berätta vad hon vill. Och ärligt talat så saknar jag inte så mycket bebis tiden, tycker bara det är skönt att den är över!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Påsken

Så börjar påsken vara slut för detta år. Först såg det ut som vi skulle ha en lugn påsk, med nästan inget program, men så några dagar före påsken så märkte jag att vi helt plötsligt har massor inplanerat. Så det blev inte en så lugn påsk som jag hade trott.
Men en riktigt trevlig påsk med massor god mat och helt för mycket choklad ägg har det varit. Molly har också för första gången fått smaka på choklad ägg och pasha och hon tyckte om båda (det är de första söta som har smakt för henne). Nåmen som tur är det påsk bara en gång i året.

Sen har vi också hunnit med en inte så trevlig spyolycka. Valters pappa har en stuga i Pojo och vi bestämmde oss på söndag att fara dit och hälsa på för vi har inte varit där förut. Sista vägen dit var en skogsväg, ganska mycket guppor och kurvor. Men vi kom fram och jag andades ut för att jag hade klarat av att köra den hemska vägen och så skulle jag ta ut Molly och så märker jag att hon är helt täckt med spyor. Varken jag eller Valter har märkt när hon…