Fortsätt till huvudinnehåll

Vem ska sova var?

Huset vi ska flytta till har ett litet minus, eller det är nu inte egentligen så farligt men man måste bara fundera ut vad som är smartast. Nämligen det att sovrummena är på olika våningar.
På första våningen kommer man in, och där finns en liten hall, en liten WC, klädrum och ett sovrum. På andra vånigen finns sedan vardagsrummet, köket, stor WC, bastu, gården och de andra sovrummet.
Dessutom så har sovrummet på nedre våningen inget skåp, men det har de övre sovrummet. 

Så i vilket rum är det smartast att sätta Molly? Med tanke på skåpen skulle de vara smartast att sätta Molly på nedrevåninge, för till henne behöver man bara köpa ett litet skåp och sådant hittar man under 100 € och dessutom tar inte ett litet skåp så mycket plats. För om vi sku sova på nedrevåningen skulle skåpet måsta vara stort och de är ganska dyra, och sen rymms det inte så mycket annat än sängen och skåpet. 
Men med tanke på att Molly har massor leksaker så sku de ju vara lättast att ha henne på övre våningen så skulle man kunna ha alla hennes saker i hennes rum och hon kan själv gå och ta det hon vill leka med. 

Men tror ändå kanske att det är smartast att sätta Molly på nedrevåninge, men får se hur det blir. Hon kommer ändå säkert få sova den första veckan i samma rum som vi. För måste föröska få bort de att hon kommer i vår säng på nätterna före hon får flytta till eget rum. För jag kommer inte orkar hålla på  att springa upp och ner på nätterna. Sedan får man bara hoppas att hon börjar sova hela nätter när hon får ett eget rum.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong.
När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas.
Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis.

Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna rik…

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…

Sommaren i bilder