En lunch som är väldigt god att äta på sommaren är tomatsallad med mozzarella och pesto. Att göra pesto själv är dessutom väldigt lätt och tar inte många minuter, och om man vill kan man göra en lite större sats och äta fast nästa dag pestopasta eller något. Men den här rätten är änligt mig en sån som bara kan äta på sommaren när det finns goda finska tomater. Men det du behöver för att göra en egen pesto är för två personer: 1 kruka med basilika 1/5-1 citron en vitlöksklyfta 1/5 dl rostade pinjefrön ca 1/2-1 dl olivolja (beror på hur mycket man villa/hur tjock/tunn man vill ha den) 1/2 dl riven parmesanost salt och peppar Börja med att rosta pinjefröna i en stekpanna, låt dem sen svalna lite. Sätt pinjefröna och vitlöksklyftan i en mixer och mixa så allt är krossat, tillsätt basilikan (riv bara av bladen och släng in i mixern), tillsätt citronsaften, salt och peppar. Sen kan du hälla oljan lite i taget sammtidigt om som du mixar (det krävs en matbredare som har hål i loc...